Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018

Αν δεν ηττηθεί ο «εσωτερικός εχθρός» η Ελλάδα δεν έχει μέλλον

Του Πέτρου Χασάπη

Όποιος πιστεύει ότι η ίδια άρχουσα τάξη που μας χρεοκόπησε και που τώρα (μέσα στη χρεοκοπία) μας εκμεταλλεύεται, θα μας λυπηθεί και θα μας σεβαστεί κάποια στιγμή, είναι πολιτικά ανόητος.

Ο ελληνικός λαός καταστρέφεται από την άρχουσα τάξη του. Δυστυχώς, αντί
στη χώρα μας να διαμορφωθεί μια εθνική παραγωγική άρχουσα τάξη εκφράζοντας το λαό, από την αρχή που απελευθερώθηκε η χώρα, δημιουργήθηκε μια μεταπρατική άρχουσα τάξη, ως συνέχεια των κοτζαμπάσηδων επί τουρκοκρατίας, η οποία έλεγξε εύκολα και κοινωνικοποίησε το λαό στα μέτρα της, υποτάσσοντάς τον στα συμφέροντά της.

Αυτή η άρχουσα πολιτικοοικονομική ολιγαρχική και ταυτόχρονα υπερσυγκεντρωτική ελίτ, έχοντας υπό τον πλήρη έλεγχό της τον κρατικό μηχανισμό, είναι απόλυτα υπεύθυνη για αυτό που είμαστε ως λαός και ως έθνος σήμερα. Σοφίζεται ένα σωρό τεχνάσματα, θεσμούς και νόμους, ώστε ποτέ να μην αγγίζεται η ίδια, αλλά αντίθετα να διευκολύνεται στη νομή της κοινωνίας, διαφθείροντας και διχάζοντας το λαό. 
Πληθώρα μέτρων (εισπρακτικά ή άλλα), θεσπίζονται με τέτοιο τρόπο ώστε αφενός να παράγουν περαιτέρω παρανομία και γραφειοκρατία, προάγοντας τους πολίτες στη διαφθορά, αφετέρου επιβαρύνουν τους αδύναμους πολίτες κυρίως της μεσαίας τάξης, αφήνοντας εντελώς απέξω τα ανώτερα οικονομικά στρώματα. Είναι απίστευτο το πόσο «μελετημένα», με την λογική αυτή, είναι τα μέτρα που λαμβάνονται, ενώ όλοι αναρωτιόμαστε γιατί δεν γίνεται το απλό.

Αυτή η άρχουσα πολιτικοοικονομική τάξη, η οποία δεν διαθέτει λαϊκά και κοινωνικά ερείσματα, αναζητεί μόνιμα στηρίγματα από το εξωτερικό, προκειμένου να εξασφαλίζει την εξουσία της, δίνοντας απλά στο λαό μια κατευθυνόμενη και απόλυτα ελεγχόμενη ψήφο, για τις ανάγκες του δημοκρατικού "φερετζέ". Αυτός είναι ο επί 200 χρόνια τώρα ο εσωτερικός "εχθρός" της χώρας και αν δεν ηττηθεί αυτός ο εχθρός πρώτα, η χώρα δεν πρόκειται να προχωρήσει με αξιώσεις προς το μέλλον.

Ανάρτηση από: http://hassapis-peter.blogspot.gr