Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018

Soros: Ο εθνικισμός έχει γίνει κυρίαρχη ιδεολογία στον πλανήτη – Θα τον πολεμήσω

Ο George Soros επιτέθηκε για μία ακόμη φορά κατά των εθνικιστών και «έδειξε» τον Vladimir Putin πίσω από τις επιθέσεις εναντίον του 
Την ανάγκη καταπολέμησης του εθνικισμού ανέδειξε για μία ακόμη φορά ο δισεκατομμυριούχος κ. George Soros, σημειώνοντας πως πλέον η εν λόγω ιδεολογία «έχει κυριαρχήσει» τον πλανήτη.

«Πρόκειται για ένα déjà vu.
Η κυρίαρχη ιδεολογία στον κόσμο είναι τώρα ο εθνικισμός.
Εξαπλώνεται στην Ε.Ε. αλλά και τη Ρωσία», δήλωσε χαρακτηριστικά. 
Μιλώντας στους Financial Times, ο πασίγνωστος μεγαλοεπενδυτής αναφέρθηκε στις πρόσφατες επιθέσεις -κυρίως από την Ουγγαρία- εναντίον του ίδιου και του ιδρύματός του (Open Society Foundation, OSF), το οποίο δραστηριοποιείται σε 140 χώρες παγκοσμίως, παρέχοντας υποτροφίες σε διάφορα αναπτυξιακά έργα. 
Το ίδρυμα έχει δώσει περίπου 14 δισεκ. δολάρια από την ίδρυσή του, το 1979.Ο κ. Soros εκτιμά πως ο Ρώσος Πρόεδρος κ. Vladimir Putin βρίσκεται πίσω από πολλές από τις επιθέσεις εναντίον του. 
«Ο Putin δεν με συμπαθεί επειδή είμαι επικριτικός απέναντι στο ρωσικό καθεστώς».
Τον Οκτώβριο του 2017, η ουγγρική κυβέρνηση ξεκίνησε εθνική διαβούλευση για τον κ. Soros, κατηγορώντας τον ότι θέλει να διαλύσει τους συνοριακούς φράχτες και να ανοίξει σύνορα στους πρόσφυγες.
Ο κ. Soros, γεννημένος στην Ουγγαρία, υποστηρίζει την εγκατάσταση των προσφύγων στην Ευρώπη από την αρχή της μεταναστευτικής κρίσης, το 2015, αποκαλώντας τις επιθέσεις μια «συνωμοσία» εναντίον του.
Οι τάσεις εξαπλώθηκαν, επίσης, στην πΓΔΜ το περασμένο έτος, όπου οι επιχορηγήσεις του OSF διακόπηκαν τον Μάιο.
Εντωμεταξύ, τον περασμένο Φεβρουάριο, ο αρχηγός του κυβερνώντος κόμματος στη Ρουμανία δήλωσε ότι ο δισεκατομμυριούχος «χρηματοδοτεί το κακό», αναφερόμενος στο ρόλο του στις διαδηλώσεις κατά της διαφθοράς. 
Στο ισραηλινό μέτωπο, ο Eli Hazan, διευθυντής εξωτερικών σχέσεων για το κυβερνών κόμμα, δήλωσε στους FT ότι ο πόλεμος εναντίον του κ. Soros Σόρου είναι «ευχαρίστηση»:
«Εάν μπορώ να βοηθήσω άλλες οργανώσεις ή κυβερνήσεις να δουλέψουν εναντίον του Soros, θα το κάνω με ευχαρίστηση επειδή είναι ένας αγώνας ιδεών που μπορούν να διαμορφώσουν το μέλλον στον κόσμο».
 
Ανάρτηση από: http://geromorias.blogspot.gr