Σάββατο 26 Μαρτίου 2016

"Αν επιλέγαμε την ρήξη θα διαλυόταν η χώρα"....Ευτυχώς Τσιπρα που δεν σε άκουσαν το 1821

Ένα από τα πολλά αμίμητα που είπε ο Τσίπρας μετά την 13η Ιουλίου του 2015 για να δικαιολογήσει την επιλογή του να υπογράψει τρίτο και σκληρότερο τρίτο μνημόνιο ήταν ότι δεν ήθελε προσωπικά να το κάνει (σήμερα λέει ότι το ήθελε) αλλά αν δεν το έκανε η χώρα θα διαλυόταν!

Ο Τσίπρας βέβαια είχε φροντίσει στο πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησης του να εξαντλήσει τα ταμειακά αποθέματα της χώρας πληρώνοντας τους δανειστές χωρίς να έχει στήσει κάποιο εναλλακτικό σχέδιο και η αλήθεια είναι ότι εντός του ΣΥΡΙΖΑ στοιχεία εναλλακτικών σχεδίων είχαν κατατεθεί.....

Πάμε πίσω στο επιχείρημα Τσίπρα "Αν δεν υπέγραφα, αν επέλεγα την ρήξη η χώρα θα διαλυόταν" και μέρα που είναι σήμερα και γιορτάζουμε την εθνική παλιγγενεσία να πούμε δύο βασικά πράγματα.....
1. Είχαν οι εμπνευστές της επανάστασης του 1821 λεπτομερές σχέδιο για το μετά του ξεσπάσματος της επανάστασης;;

Η απάντηση είναι ξεκάθαρα αρνητική, το μέγεθος του αντιπάλου δεν επέτρεπε σαφή εκτίμηση των γεγονότων και στο κάτω-κάτω η ίδια η επανάσταση παραλίγο το 1825-1826 να καταπνίγει!

2. Μπορούσε η Ελλάδα να σταθεί σαν Κράτος μετά το τέλος της επανάστασης;;;

Ας διαβάσουμε ιστορία να δούμε ότι όταν πρωτοήρθε ο Καποδίστριας στην Ελλάδα απελπίστηκε. η Ελλάδα λόγω της επανάστασης ήταν ρημαγμένος τόπος. Τα χωράφια είχαν εγκαταλειφθεί, ότι υπήρχε στον μεταποιητικό κλάδο δεν λειτουργούσε, χιλιάδες ορφανά παιδιά, πείνα θέριζε τον ελληνικό πληθυσμό!

Βλέπεις κύριε Τσίπρα η επιλογή τη ελευθερίας όταν επιβουλεύεται από "ισχυρούς" δεν είναι εύκολη και έχει και κόστος. Απλά σε αντίθεση με σένα, τότε την επιλέξαμε έναντι της υποδούλωσης που διάλεξες για εμάς!


Ανάρτηση από: http://anemosantistasis.blogspot.gr