Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

Ψιλά γράμματα των αγραμμάτων;

Του Στάθη

Θεωρητικός είναι αδύνατον! Όμως ο κ. Τσίπρας σε μια και μόνη ομιλία του κατόρθωσε να τάξει στην Κοζάνη ένα "λιμάνι ξηράς" στην Καστοριά και "400.000 στρέμματα" γης. Ποια "γεφύρια" και ποια "ποτάμια" όπως εκείνα που έταζαν οι παλαιοκομματικοί πολιτικοί; Ο Τσίπρας τους ξεπέρασε όλους, τάζοντας στους Δυτικομακεδόνες ότι θα τους κάνει πόρτο Τσίτσιο (κατά το περίφημο εκείνο του Φράνκο: "Τσίτσιο, το λιμάνο φεύγει")...!

Τώρα τι ακριβώς σημαίνει "λιμάνι ξηράς", αυτό ίσως να το ξέρουν οι "360 μοίρες" όταν κάνουν μεταβολή ή ο ίδιος ο πρωθυπουργός όταν "στοιχειώνει" νεολογισμούς -όλο και πιο πολλούς επ' εσχάτοις.

Νεολογισμούς αλλά και μεγάλα κατορθώματα. Όπως αυτά τα 40.000 στρέμματα (ενός παλαιού στρατοπέδου) που υποσχέθηκε να παραχωρήσει στην Κοζάνη.

Δεν ξέρω αν αυτό το στρατόπεδο περιέχει και τη μισή νοτιοδυτική Βουλγαρία, αλλά 400.000 είναι κάπως πολλά, ακόμα κι αν τα μετράει ένας απόφοιτος του Μετσόβιου με ευρείς ορίζοντας.

Μπροστά στα 400.000 της Κοζάνης, τα 5.000 στρέμματα του Ελληνικού που δόθηκαν στον κ. Λάτση είναι παιδική χαρά -πόσω μάλλον το Μητροπολιτικό Πάρκο, για το οποίο εκόπτετο κάποτε ο Τσίπρας δουλεύοντας τους Ελληνες (και γι' αυτό) πατόκορφα.

Κατά τα άλλα, ο Τσίπρας χαρακτήρισε την περιοχή της Κοζάνης "ενεργοβόρα", θέλοντας να πει "ενεργοπαραγωγός", αλλά τι Λέσβος τι Μυτιλήνη! Εδώ έχρισαν τον κ. Γιούνκερ "επίτιμο διδάκτορα" αντί δικτάτορα (έως τελευταίου προαπαιτούμενου) και θα κωλώσουμε στο ψιλά γράμματα των αγραμμάτων;  


Ανάρτηση από: http://tsak-giorgis.blogspot.gr