Τρίτη 25 Ιουλίου 2017

Το σενάριο του συναινετικού διαζυγίου!

Του Γιάννη Παπαϊωάννου
Μάθαμε πρόσφατα ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα συζητάει 3 χρόνια για το πως θα επιτευχθεί το Brexit με την ελάχιστη δυνατή ζημιά.
Αυτό δείχνει ότι υπάρχει κι άλλος δρόμος που καταλήγει σε είσοδο στο νέο εθνικό νόμισμα με ηρεμία και τάξη, Τα τρία αυτά συστατικά ειναι προϋπόθεση ανάπτυξης προθαλαμος κοινωνικής και λαϊκής ευημερίας.
Το βασικό ειναι να αποσυνδεθεί η έξοδος από το ευρώ από σχέδια αλλότρια και κατά βάση ανεπίκαιρα.
Να αποσυνδεθεί ειδικά από σενάρια αναμέτρησης και καταστροφής.
Να αποσυνδεθεί από σχέδια συγκρουσιακά ή τρομακτικής αλλαγής. Σενάρια που έχουν την Κούβα, την Ρωσία, την Βενεζουέλα, τον Ισημερινό, την Αργεντινή την Κορέα, σενάρια απομόνωσης της Ελλάδας από τον φυσικό της χώρο και αποχώρηση της από διεθνείς συμμαχίες κλπ. Σχέδια που αφορούν μια πάρα πολύ μια μικρή μερίδα πολιτών και τα οποία υπερβάλλονται και κυριαρχούν.
Όλα αυτά πρέπει να αποσυνδεθούν από την αναγκαία και λυτρωτική έξοδο από το ευρώ και αποκλειστούν τόσο ως αβάσιμα όσο και ως βλαπτικά.
Αυτά τα σενάρια τα παρουσιάζουν οι Μνημονιακοί ακριβώς γιατί τρομάζουν τον Λαό και ειναι καταστροφικά για την υπόθεση της εξόδου από το ευρώ.
Πρέπει να προβληματίσει όσους θελουν την έξοδο το γεγονός ότι από την αρχή της κρίσης κανένα κόμμα/φορέας που τα πρότεινε ρήξη και σύγκρουση δεν έτυχε εκλογικής επιδοκιμασίας στην κάλπη.
Διότι τελικά η ταύτιση της λυτρωτικής εξόδου από το ευρώ με μια τραυματική ρήξη τυχοδιωκτική με απρόβλεπτες συνέπειες και καταστροφές είναι σχέδιο των ευρωπαϊστών. Το βασικό τους σχέδιο για την ακρίβεια.
Ας πάρουμε ως δεδομένο ότι η έξοδος από το ευρώ θα γίνει με τον Λαό και για τον Λαό και ότι θα ειναι απόφαση του.
Ότι δεν μπορεί με γίνει με τον Λαό τρομοκρατημένο και φοβισμένο.
Ότι δεν γινεται σε ένα Σαββατοκυριακό με σχέδια Βαρουφακικα.
Ότι δεν αρκεί να βρεις χρηματοδότηση από 5-10 δις από άλλες πήγες αλλά πρέπει να χρηματοδοτηθείς από τις διεθνείς αγορές.
Ότι χρειάζεσαι τόσο τόνωση της εγχώριας αγοράς, παραγωγής και ζήτησης όσο και άμεσες ξένες επενδύσεις με το που θα βγεις από το ευρώ.
Και αφού τα ζυγιάσουμε όλα αυτά ας προχωρήσουμε στην συγκρότηση ενός σοβαρού σχεδίου απαγκίστρωσης με υπόδειγμα αυτό της εισόδου μας στο ευρώ.
Μια κίνηση που θα οδηγήσει στο τέλος της Λιτότητας στην σεισάχθεια μέσα από ένα κρατικοποιημένο  τραπεζικό σύστημα, στην εκδοσή νέου νομίσματος και σε μια νέα εποχή.
Ανάρτηση από: http://papaioannou-giannis.net