Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017

Λίγο αργά (μήπως;) εξανέστη με τον κ. Eide;

Του Αχιλλέα Ομήρου
       Ο υπουργός των Εξωτερικών μας κ. Ν. Κοτζιάς στην σημερινή συνέντευξη του στις εφημερίδες «Νέα Σελίδα» και «Φιλελεύθερος» (της Κύπρου) κάνει πάρα πολύ καλά που ανοιχτά πια επιτίθεται και ξεσκεπάζει τον Ειδικό Σύμβουλο του Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό, κ. Espen Barth Eide. Είπε μερικά για τον ρόλο του και στην ομιλία του στην Βουλή για τις εξελίξεις στο Κυπριακό (11/7/17). Αλλά στην συνέντευξη του είναι πολύ «επιθετικός». Το ίδιο καλή είναι και η σημερινή ανακοίνωση του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ, πάλι για τις δραστηριότητες και το ρόλο του Eide ως ειδικού συμβούλου. 
       Αλλά αν θυμάμαι καλά – θυμάμαι πάρα πολύ καλά γιατί αναγκάστηκα να ανατρέξω στις δημοσιεύσεις του ΟΙΣΤΡΟΥ -  είχαν αναδημοσιευτεί τα άρθρα του καθηγητή στο Πάντειο Πανεπιστήμιο κ. Μάριου Ευρυβιάδη και της γνωστότατης κ. Φανούλας Αργυρού. 

       Του πρώτου είχε τίτλο «Από τη Νορβηγία στη Λευκωσία: Το «ψώνιο» και τα «ψώνια» και είχε δημοσιευτεί στον «Φιλελεύθερο» 20-5-2015. Της κ. Αργυρού με τίτλο «Είναι ακόμα ανεκτός;» στην «Σημερινή» (30+31-12-2015). 
       Και τα τρία άρθρα τα είχε παρουσιάσει σε άρθρο του ο κ. Ελ. Ριζάς  με τίτλο «Η σιωπή του λαλίστατου ΥΠΕΞ κ. Ν. Κοτζιά» (7-1-2016). 

       Λέω μήπως αργεί το υπουργείο και ο ίδιος ο υπουργός να καταλάβουν και να ενεργήσουν ανάλογα, αυτά που έχουν καταγγελθεί, αποκαλυφθεί, αναλυθεί τεκμηριωμένα χρόνια τώρα νωρίτερα;  

Ανάρτηση από: https://istrilatis.blogspot.gr