Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

Οι Παγκόσμιοι Δολοφόνοι και ο μύθος του «υπερπληθυσμού»

Του Προκόπη Μπίχτα

«Υπερπληθυσμό» ονομάζουν 
τις στρατιές των ανέργων 
και των φτωχών και τίποτα άλλο.

Η θεωρία του «υπερπληθυσμού» διατυπώθηκε το 1798 από τον αποτυχημένο οικονομολόγο-παπά Τόμας Ρόμπερτ Μάλθους στο βιβλίο του «Πραγματεία για την Πληθυσμιακή Αρχή» και αποσκοπούσε στο να δικαιολογήσει τα εγκλήματα και τους πολέμους της αποικιοκρατίας. Το «επιχείρημα» ήταν ότι αυτά, όπως και οι επιδημίες, είναι απαραίτητα για να διατηρηθεί η ισορροπία μεταξύ της παραγωγικής ικανότητας της παγκόσμιας οικονομίας - ιδιαίτερα της παραγωγής τροφίμων - και του αριθμού του γήινου πληθυσμού. Αρχή της θεωρίας του ήταν ότι «η παραγωγικότητα της εργασίας αυξάνεται αριθμητικά, ενώ ο πληθυσμός της γης αυξάνεται γεωμετρικά. Αυτό, ως συνεπής παπάς, το απέδιδε στην «ανθρώπινη φύση και τη ροπή του ανθρώπου να ακολουθεί τα γενετήσια ένστικτά του»!! Παρά το ότι ο αστός οικονομολόγος Ρικάρντο και άλλοι κατατρόπωσαν τα «επιχειρήματα» του παπα-Μάλθους, η θεωρία του επιβιώνει και κατά καιρούς επανέρχεται στο προσκήνιο, επειδή βολεύει την κυρίαρχη τάξη και, κυρίως, την ιμπεριαλιστική μερίδα της. Σήμερα, καθώς έχουν δημιουργηθεί νέοι κλάδοι στην παραγωγή και νέα συμφέροντα, τα «επιχειρήματα» έχουν πληθύνει, αλλά το μοτίβο παραμένει το ίδιο: «φταίνε αυτοί, επειδή υπάρχουν».

Στην πραγματικότητα η θεωρία του «υπερπληθυσμού» επιστρατεύεται όποτε το «περίσσευμα του εργατικού δυναμικού» ή αλλοιώς η αύξηση του εφεδρικού βιομηχανικού στρατού ή αλλοιώς ο αριθμός των ανέργων υπερβαίνει τα όρια της αντοχής του συστήματος και τείνει να γίνει απειλητικός γι' αυτό. Σε έκθεση του Οργανισμού για την Τροφή και την Γεωργία του ΟΗΕ, με τίτλο «Η Κατάσταση της Διατροφικής Ανασφάλειας στον Κόσμο», τονίζεται ότι το επισιτιστικό πρόβλημα θέτει όχι μόνο ανθρωπιστικά ερωτήματα, αλλά και σοβαρές γεωπολιτικές απειλές. Τη χρονιά αυτή μάθαμε επίσης ότι η διατροφική ασφάλεια συνδέεται επίσης με την ειρήνη και τη σταθερότητα στον κόσμο. Παρατηρήσαμε εξεγέρσεις σε 20 χώρες με αφορμή το πρόβλημα της πείνας (1).

Σήμερα που η Νέα Τάξη και η Παγκοσμιοποίηση αναφέρονται σε παγκόσμιο επίπεδο, έχει αρχίσει η συστηματική, μαζική εξολόθρευση φτωχών και ανέργων τόσο σε παγκόσμια, όσο και σε εθνική κλίμακα με πολλούς και διάφορους τρόπους.
Τα κυριότερα «επιχειρήματα» των δολοφόνων είναι τρία και είναι σαθρά.

1) Ο πληθυσμός της γης αυξήθηκε τόσο που έχει ξεπεράσει την παραγωγικότητα της εργασίας. Αυτός  είναι ο λόγος που υπάρχουν άνθρωποι φτωχοί και πεινασμένοι, που στερούνται τα σύγχρονα υλικά και πνευματικά αγαθά.
Δεν μας λένε, όμως, ότι ενώ ο παγκόσμιος πληθυσμός έχει πενταπλασιαστεί από τις αρχές του εικοστού αιώνα, η παραγωγικότητα της εργασίας αυξήθηκε σχεδόν εκθετικά! Τα δισεκατομμύρια των πεινασμένων ανθρώπων του τρίτου κόσμου δεν είναι αποτέλεσμα της δήθεν ανεπάρκειας του φαγητού, αλλά είναι κατόρθωμα αρχικά της αποικιοκρατίας κι έπειτα της δράσης του ΔΝΤ, των εταιρειών και των ιμπεριαλιστικών κρατών που τους αποστέρησαν από κάθε πόρο και μέσο ζωής.

2) Ο «υπερπληθυσμός» αυξάνει την ρύπανση και την κατανάλωση ενέργειας και καταστρέφει το περιβάλλον.
Σήμερα ο μισός πληθυσμός της ανθρωπότητας επιβιώνει με εισόδημα μικρότερο των δύο δολαρίων την ημέρα (2). Στις ΗΠΑ οι πραγματικά άνεργοι είναι 93 εκατομμύρια (3), οι πεινασμένοι που τρέφονται σε συσσίτια 49 εκατομμύρια (4) και αυτοί που διαμένουν σε κέντρα φιλοξενίας αστέγων 1,49 εκατομμύρια (5). Στις χώρες τις Ευρώπης η υψηλή ανεργία έχει ως συνέπεια 50 εκατομμύρια πολίτες να ζουν σε σπίτια στα οποία δεν υπάρχει ούτε ένας εργαζόμενος (6), ενώ 124 εκατομμύρια πολίτες απειλούνται από τη φτώχεια (7) και οι άστεγοι έφτασαν τα 4,1 εκατομμύρια (8). Αυτοί και τα 3 δισεκ. των πεινασμένων και υποσιτισμένων της Ασίας, της Αφρικής κ.λ.π.(9) δεν έχουν αυτοκίνητα, δεν έχουν ψυγεία και κλιματιστικά, δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα, δεν έχουν ούτε φαγητό και δεν μολύνουν τίποτα. Το περιβάλλον πλήττεται μόνο από τις εταιρείες που πετούν τα ραδιενεργά και τοξικά απόβλητά τους σε ποτάμια και θάλασσες ή τα θάβουν στο έδαφος αχρηστεύοντάς το, και από τις διαρροές των πυρηνικών αντιδραστήρων τους.

Οι απατεώνες εμπνευστές του μύθου της «υπερθέρμανσης του πλανήτη» και της «κλιματικής αλλαγής» αποσκοπούν μόνο στην ιδιωτικοποίηση εκατομμυρίων στρεμμάτων γης και υδάτινων δεξαμενών και πόρων, στην αύξηση των κερδών των σχετικών εταιρειών, στην μεγαλύτερη ρύπανση της γής, του αέρα και της θάλασσας, στον αποκλεισμό ολόκληρων πληθυσμών από την πρόσβασή τους σε αυτές και στην δολοφονία των φτωχών της υφηλίου χαρακτηρίζοντάς τους «πλεονάζοντες» και «περιττούς».

3) Ο «υπερπληθυσμός» οδηγεί στην εξάντληση των ενεργειακών πόρων.
Από την δεκαετία του 1950 άρχισε να διαδίδεται ο μύθος ότι σε 50 χρόνια (το 2000) θα εξαντλούνταν το πετρέλαιο, ο άνθρακας και κάθε ενεργειακό απόθεμα στη Γη. Η πραγματικότητα διέλυσε το παραμύθι. Σήμερα μας λένε ότι τα ενεργειακά αποθέματα επαρκούν για 230 χρόνια.
(Δικαιολογημένα μπορεί να αναρωτηθεί κάποιος: «Τέλος πάντων αν ενδιαφέρονται για απεριόριστη και καθαρή ενέργεια, γιατί δεν εφαρμόζουν την ψυχρή σύντηξη σε ευρεία κλίμακα; Είναι μια μορφή ενέργειας πολύ φθηνότερη από οποιαδήποτε άλλη, δεν αφήνει το παραμικρό κατάλοιπο στο περιβάλλον, δεν παράγει οποιαδήποτε ακτινοβολία και παράγει έργο ασύλληπτων διαστάσεων. Έχει υπολογιστεί ότι ένας σχετικός αντιδραστήρας σε μέγεθος πακέτου τσιγάρων ηλεκτροδοτεί μια χώρα 8.000.000 ανθρώπων για 100 χρόνια»! Όμως, αν γίνει κάτι τέτοιο θα καταρρεύσει ολόκληρο το σημερινό κοινωνικοοικονομικό σύστημα, οπότε είναι πιο βολικό να εξολοθρευτούν μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια «πλεονάζοντα» άτομα. Αυτό θα μειώσει την πιθανότητα εξέγερσής τους και θα φέρει και πολλά κέρδη).

Mερικές επιφανείς προσωπικότητες της Νέας Τάξης και της Παγκοσμιοποίησης είναι αποκαλυπτικές των προθέσεών τους.

Χένρυ Κίσσινγκερ:
«Τα δάνεια που χορηγούν το ΔΝΤ και η Παγκόσμια Τράπεζα να δίνονται με τον όρο, οι χώρες που τα λαμβάνουν, να ακολουθούν πολιτικές που θα μειώνουν τον πληθυσμό τους, όπως η στείρωση. Πρέπει να χρησιμοποιηθεί και η τροφή σαν όπλο για τον σκοπό αυτό. Επίσης, η υποκίνηση πολέμων είναι ένα δυνατό εργαλείο για να μειωθεί ο πληθυσμός».

Μπιλ Γκέιτς:
«Αν κάνουμε μια πραγματικά σπουδαία δουλειά με τα νέα εμβόλια, την υγειονομική περίθαλψη και τις υπηρεσίες υγείας που σχετίζονται με την αναπαραγωγή (έκτρωση), θα μπορούσαμε να μειώσουμε τον πληθυσμό κατά ίσως 10 ή 15 τοις εκατό.» (Μιλάει για την δημιουργία και χρηματοδότηση διαφόρων μορφωμάτων όπως το «κίνημα κατά των εμβολίων» με απώτερο σκοπό την επανεμφάνιση ασθενειών και επιδημιών που έχουν ξεχαστεί).

Πρίγκηπας Φίλιππος:
-Συνέντευξη στην Deutche Agentur Αύγουστος 1988: «Σε περίπτωση μετενσάρκωσής μου θα ήθελα να επιστρέψω ως θανατηφόρος ιός, έτσι ώστε να συνεισφέρω κάτι στην λύση του ανθρώπινου υπερπληθυσμού»!

Ντέιβιντ Ροκφέλλερ:
«Το αρνητικό στην αύξηση του πληθυσμού είναι ότι καταστρέφει το περιβαλλοντικό οικοσύστημα και μολύνει τα νερά και την ατμόσφαιρα. Τα έθνη πρέπει να ενωθούν και να καταπολεμήσουν τον υπερπληθυσμό μαζί».
Ο ίδιος αναφέρει στην ιστοσελίδα του:
«Συγκεντρωνόμαστε στον στόχο μας: την Μικρή Παγκοσμιοποίηση (δηλαδή χωρίς πολλούς ανθρώπους). Επίσης, έχουμε κάνει πρόοδο στον φαρμακευτικό τομέα και έχουμε δει αποτελέσματα στο πρόβλημα του υπερπληθυσμού. Γι' αυτόν τον λόγο πρέπει κάθε κυβέρνηση να ακολουθήσει το παράδειγμά μας για να σταματήσει κάθε αύξηση του πληθυσμού της Γης»!

Τεντ Τέρνερ:
«Να ελέγξουμε τον πληθυσμό γιατί υπάρχουν πολλοί άνθρωποι και καταστρέφουν το περιβάλλον…».

Κωνσταντίνος Μητσοτάκης:
«Δυστυχώς αργούμε να πεθάνουμε». (Προφανώς εξαιρεί τον εαυτό του).

Ιωάννης Βαρβιτσιώτης (απάντηση σε ερώτηση δημοσιογράφου «μα ποιος θα ζήσει...;» λίγο πριν από τα μνημόνια): «Ε, όποιος ζήσει!».

Είναι αυτοί οι ίδιοι που φλερτάρουν από τα τέλη της δεκαετίας του 1970 με το ενδεχόμενο ενός περιορισμένου πυρηνικού πολέμου που, ανάμεσα στα άλλα, θα απαντήσει και στο «πρόβλημα του υπερπληθυσμού», χωρίς να θίξει τα δικά τους κέντρα. Αν αυτό δεν έχει γίνει ακόμα οφείλεται μόνο στον φόβο τους για την δική τους ύπαρξη.

Οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές πετυχαίνουν μ’ ένα σμπάρο δυο τρυγόνια. Αφ’ ενός αρπάζουν από τους ανθρώπους και τις χώρες τις περιουσίες τους και τις ζωές τους, αφ’ ετέρου ανταποκρίνονται στην ακόρεστη δίψα των διεθνών δολοφόνων για ανθρώπινο αίμα. Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, όπου εφαρμόζονται είτε ευρωπαϊκά μνημόνια είτε πολιτικές του ΔΝΤ, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο: στην Ευρώπη, το 2016 η μεγαλύτερη μείωση πληθυσμού σημειώθηκε στη Λιθουανία (-14,2 %), τη Λετονία (-9,6 %) και την Κροατία (-8,7 % ).

 Η κυβέρνηση-ζόμπι των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με την ενεργή ή την σιωπηρή υποστήριξη όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων έχει αναλάβει όχι μόνο το έργο της διάσωσης των διεθνών τοκογλύφων και του νομίσματός τους, του ευρώ, αλλά και την ζήτημα της μείωσης του ελληνικού πληθυσμού.
Ο ελληνικός πολιτικός κόσμος έχει αναλάβει να φέρει σε πέρας στον ελληνικό χώρο το πρόταγμα της Νέας Τάξης και της Παγκοσμιοποίησης για την εξολόθρευση των φτωχών και των ανέργων. Οι θάνατοι σε μαζική κλίμακα είναι αναπόφευκτη συνέπεια των νεοφιλελεύθερων οικονομικών και κοινωνικών πολιτικών.


Κάτω από το καθεστώς των μνημονίων, ο ελληνικός πληθυσμός βιώνει έναν προμελετημένο και σχεδιασμένο θάνατο. Οι μνημονιακές πολιτικές έχουν αποφέρει και συνεχίζουν να αποφέρουν: υπογεννητικότητα λόγω φτώχειας, αύξηση των βρεφικών θανάτων, στέρηση των υλικών όρων ζωής των ανθρώπων, υποσιτισμό ενηλίκων και παιδιών, θανάτους από κρύο, πείνα και αρρώστιες, κατάργηση εμβολίων που αποτρέπουν θανατηφόρες ασθένειες από τις λίστες του Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμών Παιδιών και Εφήβων, θανάτους ανθρώπων που προσπαθούν να ζεσταθούν τον χειμώνα με ό,τι έχουν στην διάθεσή τους, θανάτους εργαζομένων που προκαλούνται από μεσαιωνικές εργασιακές συνθήκες, θανάτους από ιάσιμες ασθένειες ανθρώπων που έχουν αποκλειστεί από την κοινωνική ασφάλιση ή δεν μπορούν να πληρώσουν την συμμετοχή τους στα φάρμακα, θανάτους στα νοσοκομεία λόγω σκόπιμης έλλειψης υλικών, προσωπικού και μέτρων υγιεινής και αυτοκτονίες που συνεχίζονται με αυξανόμενο ρυθμό.

Κάτω από το καθεστώς των μνημονίων, η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο νεκροταφείο.

Σύμφωνα με την Eurostat, ενώ ο πληθυσμός της ΕΕ αυξήθηκε κατά 1,5%, ο πληθυσμός της Ελλάδας μειώθηκε κατά 2,5% το 2016, παρά την εισροή μεταναστών.

(1) FAO - 2008 (Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ - Αλλα 40 εκατομμύρια πεινασμένοι το 2008)

(2) ΟΗΕ (Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ - Εκρηκτικό πρόβλημα ο υπερπληθυσμός)

(3) Business Insider (newmoney.gr - Στο 35% η πραγματική ανεργία στις ΗΠΑ)

(4) Υπουργείο Γεωργίας ΗΠΑ/Associated Press
(ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ - ΗΠΑ: Στο φάσμα της πείνας ο ένας στους έξι!)

(5) Υπουργείο Στέγασης και Αστικής Ανάπτυξης (HUD) των ΗΠΑ. Δεν περιλαμβάνει τους αστέγους εκτός των κέντρων φιλοξενείας. Υπολογίζεται ότι συνολικά οι άστεγοι στις ΗΠΑ είναι 3.5 εκατομ.
(iefimerida.gr - Σοκάρει ο αριθμός των αστέγων στις ΗΠΑ-Ένα στους τέσσερις είναι παιδιά)

(6)Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
(OLOI gia OLOUS.gr - Η Ευρώπη των φτωχών και των αστέγων -στοιχεία σοκ)

(7) Διεθνής Οργανισμός Εργασίας (ILO)
(ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ - Διεθνής Οργανισμός Εργασίας: Η λιτότητα στην Ευρώπη φέρνει φτώχεια και εξαθλίωση)

(8) Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
(OLOI gia OLOUS.gr - Η Ευρώπη των φτωχών και των αστέγων -στοιχεία σοκ)

(9) Οργανισμός για την Τροφή και τη Γεωργία (FAO) του ΟΗΕ
(transitional - Διαδικτυακή διαμαρτυρία για την πείνα στον κόσμο)


Ανάρτηση από:  http://www.dromosanoixtos.gr