Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017

Τσίπρας και Τσακαλώτος υπέγραψαν αντί των δικαστών τις αποφάσεις των δικαστηρίων!

Του Γιώργου Παπαδόπουλου-Τετράδη

Με την υπογραφή τους στη χτεσινή επιστολή προς την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, ο κ. Τσίπρας και ο κ. Τσακαλώτος έβγαλαν από πάνω τους και τον τελευταίο μανδύα που φορούσαν για να κρύψουν την περιφρόνησή τους στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και στο σεβασμό στις αποφάσεις της. Έχουν υπογράψει τις αποφάσεις που θα βγάλουν τα ανώτατα δικαστήρια μετά από τρία και πέντε χρόνια!
Σε ένα δουλικό κείμενο που παρακαλάει για τη συμμετοχή του ΔΝΤ σε νέο δάνειο και νέο μνημόνιο, οι δυο δήθεν επαναστάτες δεσμεύονται ότι τα ανώτατα δικαστήρια το 2019- 2020 θα αποφανθούν ότι είναι συνταγματικές οι περικοπές συντάξεων και αφορολόγητου που έχει δεσμευτεί να επιβάλει η κυβέρνηση! Γιατί; Επειδή «έτσι έχουν γνωμοδοτήσει το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, το υπουργείο Δικαιοσύνης και… ανεξάρτητοι νομικοί»!!

Δεν είναι να απορεί κανείς που προσλήφθηκε η κ. Θάνου ως προϊστάμενη νομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού. Επί της θητείας της στην προεδρία του Άρειου Πάγου το ανώτατο δικαστήριο νομιμοποίησε μερικές από τις σπουδαιότερες μνημονιακές περικοπές, με τελευταία την προσωρινά απλήρωτη εργασία!
Και δεν είναι τυχαίο που αυτές τις μέρες αναζητείται το σχήμα των επικεφαλής στα ανώτατα δικαστήρια, τα οποία πρόκειται να δικάσουν τις προσφυγές των Ελλήνων πολιτών για τις αυθαίρετες σφαγές των εισοδημάτων τους, με εμπροσθοβαρή, ετεροχρονισμένη πρόβλεψη, πέρα από τη δικαιοδοσία αυτής της κυβέρνησης και αυτής της Βουλής.
Με την υπογραφή των κ. Τσίπρα και Τσακαλώτου στο παρακαλετό κείμενο για τη συμμετοχή του ΔΝΤ σε νέο δάνειο, νέο μνημόνιο και σε νέα επιτήρηση ανά εξάμηνο από τις 15 Φεβρουαρίου του 2018 (!) και εφεξής πέφτει και κάθε μανδύας δήθεν ανεξάρτητης πολιτικής, δήθεν αριστεροσύνης και άλλα μπαρμπούτσαλα.
Αλλά, το παρακαλετό κείμενο προς το ΔΝΤ κρύβει μια μεγάλη παγίδα- καταστροφή για όλους τους εργαζόμενους, φορολογούμενους και συνταξιούχους της χώρας. Αν η Δικαιοσύνη σταθεί στο ύψος του ρόλου της και δεν υποκύψει στις πιέσεις μιας κυβέρνησης και εξωδικαστικών παραγόντων και συμβούλων της εκτελεστικής εξουσίας τι θα γίνει;
Τι θα γίνει αν η προκατάληψη δικαστικών αποφάσεων και οι περικοπές κηρυχθούν παράνομες και αντισυνταγματικές; Το δουλικό κείμενο Τσίπρα- Τσακαλώτου το έχει προβλέψει! «Σε περίπτωση που υπάρξει απόκλιση από τους στόχους θα ληφθούν διορθωτικά μέτρα». Δηλαδή, θα ενεργοποιηθεί ο περίφημος κόφτης στα εισοδήματα των πολιτών!
Αυτά έχουν υπογράψει στη χτεσινή επιστολή προς το ΔΝΤ ο κ. Τσίπρας που έχει εισόδημα με τη σύζυγό του για να πηγαίνουν τα παιδιά τους σε ένα από τα ακριβότερα ιδιωτικά σχολεία και για να νοσηλεύονται σε ιδιωτικά νοσοκομεία και ο κ. Τσακαλώτος που έχει πλουσιοπάροχα εισοδήματα εκτός Ελλάδας. Παριστάνοντας και οι δύο τους επαναστάτες προλετάριους!
Το γελοίο στη χτεσινή επιστολή, που προβλέπει ένα σωρό (21 για την ακρίβεια) μέτρα, για τα οποία ασχολούνται άλλοι συνάδερφοι, είναι ότι το δάνειο και το νέο μνημόνιο ονομάζονται «διευκόλυνση»! Η χρηματοδότηση με 1,6 δις ευρώ, τα οποία πρακτικά δεν τα έχει ανάγκη η χώρα, δεν είναι δάνειο είναι «διευκόλυνση»!
Άλλο ένα καραγκιοζίστικο εφεύρημα για να μην πούμε ότι παρακαλάμε το ΔΝΤ όχι να μας δανείσει, αλλά να μπει ως επιτηρητής στο μεγάλο πρόγραμμα της χώρας μέχρι το 2060, όπως απαιτούν οι Γερμανοί και η ΕΕ. Με διαρκείς αξιολογήσεις. Για να λέμε τα πράγματα με τ’ όνομά τους.
Σ αυτό το θέατρο μεταξύ των εδώ και έξω εξουσιών και του Γολγοθά των Ελλήνων πολιτών χρειάζονται δικαστές σαν την κ. Θάνου. Γιατί, πριν απ όλα πρέπει να «διευκολυνθεί» το συμφέρον του καθεστώτος που «διευκολύνει» τα άλλα, πιο μεγάλα καθεστώτα για να μπορεί να κάθεται σε καρέκλα. Ποια ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και κουραφέξαλα! Υπάρχουν Τερτσέτηδες και Πολυζωίδηδες στη χώρα; Θα το δούμε.

Ανάρτηση από: http://www.liberal.gr