Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2018

Πανό για την 16χρονη Αχέντ Ταμίμι οι οπαδοί της ΑΕΚ στην Πάτρα (φωτογραφίες)

Πανό για τη 16χρονη Παλαιστίνια Άχεντ Ταμίμι, που χαστούκισε έναν Ισραηλινό στρατιώτη πριν δύο εβδομάδες και βρίσκεται αντιμέτωπη με κατηγορίες για βιαιοπραγία ενώπιον ισραηλινού στρατοδικείου, έχουν σηκώσει οι οπαδοί της ΑΕΚ στο Κλειστο «Τόφαλος» της Πάτρας.
Σε ένα βίντεο, που καταγράφει το περιστατικό της 15ης Δεκεμβρίου στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη εμφανίζει την Άχεντ και τη ξαδέλφη της Νουρ Νάτζι να πλησιάζουν δύο Ισραηλινούς οι οποίοι με τα όπλα στα χέρια προκαλούσαν με την παρουσία τους έξω από το σπίτι των δυο κοριτσιών και να τους σπρώχνουν με σκοπό να τους απομακρύνουν.
Το βίντεο (http://blogvirona.blogspot.gr/2018/01/2017_1.html#more) έγινε viral, με τους Παλαιστινίους να εξαίρουν τον ηρωισμό της 16χρονης και με τους Ισραηλινούς να συζητούν κατά πόσον ο στρατιώτης έπρεπε να αντιδράσει βίαια.
Το περιστατικό διαδραματίστηκε μπροστά από το σπίτι της οικογένειας Ταμίμι, στη Νάμπι Σάλεχ, βόρεια της Ραμάλα στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.
Τρεις μέρες μετά τη προβολή του βίντεο στην ισραηλινή τηλεόραση, οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν έφοδο στο σπίτι της οικογένειας Ταμίμι και συνέλαβαν την Άχεντ και τη μητέρα της Ναριμάν , που ήταν παρούσα την ώρα του περιστατικού.
Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι ο στρατιώτης «ενήργησε επαγγελματικά», αλλά ακροδεξιοί Ισραηλινοί πολιτικοί χαρακτήρισαν ταπεινωτική τη συμπεριφορά του.
Στην ακροαματική διαδικασία που έγινε σήμερα (28/12) σε μια αίθουσα στρατοδικείου στη φυλακή Όφερ, κοντά στη Ραμάλα, οι εισαγγελείς τόνισαν ότι σκοπεύουν να απαγγείλουν κατηγορίες στην 16χρονη, ανάμεσά τους για βιαιοπραγία και προσβολή στρατιώτη.
Ζήτησαν την παράταση της κράτησής της μέχρι να συνταχθεί το κατηγορητήριο.
Η Άχεντ Ταμίμι έχει γίνει γνωστή -μέσα από πληθώρα φωτογραφιών από μικρή κιόλας ηλικία- για τη δυναμική της αντίσταση απέναντι σε ισραηλινούς στρατιώτες στα κατεχόμενα, γεγονός που ώθησε το 2012 τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τότε πρωθυπουργό, να την προσκαλέσει στην Τουρκία για να την γνωρίσει.


Ανάρτηση από: http://www.aek365.com