Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

Αυξάνονται τα διαζύγια στην Ελλάδα

Του πιτσιρίκου

Βροχή πέφτουν τα διαζύγια στην Ελλάδα, αφού οι περισσότεροι Έλληνες πιστεύουν πως για την κατάντια τους φταίει η γυναίκα τους που τους ματιάζει.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, τα περισσότερα διαζύγια είναι συναινετικά, αφού και οι δυο σύζυγοι είναι άφραγκοι, οπότε δεν υπάρχει λόγος να τρέχουν στα δικαστήρια για την κουζίνα, το ψυγείο και την φριτέζα.
Παράλληλα, υπάρχουν και πολλά εικονικά διαζύγια -για να πληρώνουν λιγότερα στην Εφορία- αλλά και οι γάμοι είναι εικονικοί, οπότε πώς να μην είναι εικονικά τα διαζύγια;
Πάντα οι παντρεμένοι θυμούνται τις ευτυχισμένες και ανέμελες ημέρες που ζούσαν πριν παντρευτούν αλλά ξεχνάνε πως τότε ήταν νέοι, ενώ οι σημερινοί παντρεμένοι ξεχνούν και πως είχαν παντρευτεί πριν φάνε μια χρεοκοπία και τρία Μνημόνια κατακέφαλα.
Τα πρώτα χρόνια της χρεοκοπίας οι Έλληνες δεν έπαιρναν διαζύγιο αφενός για να μοιράζονται τα έξοδα και αφετέρου επειδή νόμιζαν πως είναι μια κρίση που θα περάσει αλλά κάποια στιγμή αντιλήφθηκαν πως θα βγουν από τα Μνημόνια μόνο νεκροί, οπότε χωρίζουν για να μην τρώνε στη μάπα και για το υπόλοιπο της ζωής τους αυτόν ή αυτήν που έκαναν το λάθος να παντρευτούν.
Μια και δεν μπορείς να ξεφύγεις από το Μνημόνιο και την αφραγκιά, να ξεφύγεις τουλάχιστον από τη Σούλα ή τον Μήτσο που σου έχει φάει τη ζωή.
Γιατί κι ο γάμος Μνημόνιο είναι. Αλλά αυτό το Μνημόνιο σκίζεται.
Το σεξ κόβεται μετά τον γάμο, οπότε δεν έχει νόημα να είσαι με κάποιον που δεν μπορεί ούτε να σε ταΐσει, ούτε να σε γ@μήσει.
Όπως δείχνουν τα στοιχεία, πέφτει και πολύ ξύλο πια ανάμεσα στα ζευγάρια αλλά πολλές γυναίκες δεν πιστεύουν πια πως ο άνδρας τους τις δέρνει επειδή τις αγαπάει.
Παλιότερα οι Έλληνες, μετά το διαζύγιο, τσακώνονταν για το ποιος θα πάρει τα παιδιά αλλά τώρα -μετά την χρεοκοπία της χώρας- είναι πάρα πολύ ευγενικοί και επιμένουν να τα πάρει ο άλλος, οπότε δεν τα παίρνει κανείς και τα στέλνουν στα ιδρύματα για να έχουν και παρέα.
Παράλληλα με τα διαζύγια, μειώνονται και οι γάμοι, αφού, όταν βλέπεις να χωρίζουν όλοι γύρω σου, θα πρέπει να είσαι εντελώς γκάου για να πας να παντρευτείς.
Η μείωση των θρησκευτικών γάμων έχει προβληματίσει την Εκκλησία που επιθυμεί να δίνει θρησκευτικά διαζύγια, ώστε να βγάλει τα χρήματα που χάνει από τους γάμους.
Πάντα ο γάμος ήταν μια οικονομική συμφωνία, οπότε είναι λογικό, όταν δεν πάει καλά η οικονομία, να μην έχουν και μεγάλη επιτυχία οι γάμοι.
Αν θέλουμε να παντρεύονται οι Έλληνες και να μένουν μαζί μέχρι να τους χωρίσει ο θάνατος -ή καμιά Ουκρανή-, πρέπει να εκτιναχτεί το ελατήριο της οικονομίας.

Ανάρτηση από: https://pitsirikos.net