Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

Το Στουρνάρι των Μνημονίων και η Βόρεια Κορέα

Του mitsos175

Παλιά, όταν θέλαμε να περιγράψουμε ένα "χαμό", μια σφοδρή σύγκρουση ή μια καταστροφή, λέγαμε "έγινε της Κορέας" καθώς στον πόλεμο της Κορέας συγκρούστηκαν σκληρά οι Βορειοκορεάτες και Κινέζοι Κομμουνιστές, με τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους. Με τον καιρό προστέθηκαν κι άλλες περιοχές Βιετνάμ, Λίβανος, Λιβύη, με παρόμοιο νόημα.

Βέβαια υπάρχει μια χώρα που επίσης χρησιμοποιείται για να περιγράψει όχι μόνο νίλα αλλά και παράδειγμα προς αποφυγή. Δεν το λέμε εμείς, γιατί δεν μας συμφέρει τόσο. Όμως πολλοί ξένοι λένε "θα γίνει της Ελλάδας".

Αχ Στουρνάρια του Μνημονίου. Η Βόρειος Κορέα είναι Ανεξάρτητο Κράτος. Αυτό νευριάζει τις ΗΠΑ και τα δουλάκια τους καθώς είναι παράδειγμα για τους υποτελείς. Εμείς πάλι είμαστε... Δύσκολο να πω τι είμαστε, καθώς για να προβιβαστούμε σε "Μπανανία" έχουμε ακόμα δρόμο.

Θα μπορούσα να μας χαρακτηρίσω "περιοχή κυνηγιού", όπου μας κυνηγούν πλούσια άγρια θηρία, ή "πειραματικό εργαστήριο" τρελών μνημονιακών επιστημόνων. Ακόμα και "μπουρδέλο" όμως να πούμε ότι είμαστε, φράση που χρησιμοποιούμε κατά κόρον, πάλι πρόκειται για ευφημισμό, καθώς μια στοιχειώδη οργάνωση υπάρχει κι εκεί. "Κόλαση"; Ναι, ο χαρακτηρισμός πλησιάζει αρκετά, αν πιστεύουμε σε τέτοια.

Πριν δούμε τι θα γίνουμε, αν φύγουμε από το Ευρώ, που όλοι οι πλούσιοι το θέλουν για να κερδίζουν σε σκληρό νόμισμα ώστε να βγάζουν τα τρελά τους κέρδη ευκολότερα και φθηνότερα έξω, ας δούμε τι είμαστε τώρα: Είλωτες, σκλάβοι, λεηλατημένοι, πεινασμένοι κλπ.

Ανεργία στη Ελλάδα: Πάνω από 23% με επίσημα στοιχεία. Ανεπίσημα, "άστα να πάνε". Χρέος: Πάνω από 180% πάει "ντουγρού" να ξεπεράσει 200% κι αυτό πάλι αν πιστέψουμε τις στατιστικές, που κάθε χρόνο πέφτουν και λιγάκι έξω. "Λιγάκι", όσο πατάει ο ελέφαντας. Γιατί κάποιοι λένε ότι έχουμε περάσει το μισό τρις $ - κοντά στο 250%! Όσο για τη Βόρεια Κορέα; Χρωστάει 5 δισεκατομμύρια $. Εκατό φορές λιγότερα από μας. Επιπλέον, κανείς δεν της λέει τι νόμους θα περάσει... H ανεργία της; Σχεδόν ανύπαρκτη.

Ξέρω τι θα πουν κάποιοι παπαγάλοι της ΕΕ και CIA: Ότι η Β. Κορέα είναι φτωχή χώρα, ότι παραβιάζονται ανθρώπινα δικαιώματα και κάμποσα τέτοια "ποιηματάκια". Ας δούμε το φτωχή. Η χώρα αυτή δέχεται εδώ και δεκαετίες επίθεση από τις ΗΠΑ. Είτε με οικονομικές κυρώσεις, εμπάργκο, είτε με απόπειρα δολιοφθοράς, αποσταθεροποίησης. Οποιαδήποτε άλλη μη Κομμουνιστική χώρα, δεν θα είχε απλά γονατίσει, θα είχε εξαφανιστεί από το χάρτη. Όμως η Βόρεια Κορέα όχι μόνο δεν υποτάχτηκε, αλλά διατηρεί διαρκή αποτρεπτική ικανότητα κατά στρατιωτικής επέμβασης από μέρους των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ και Νοτίου Κορέας. Μπορούμε να πούμε το ίδιο για μας; Για δείτε Κύπρο, Ίμια κλπ. Οι κάτοικοι της είναι υπερήφανοι για τη χώρα τους; Εμείς;

"Αλλά υπάρχει αυταρχικό καθεστώς εκεί"! Ποιός το λέει; Η Αμερική! Που θέλει να υποδουλώσει τους Βορειοκορεάτες και να τους κάνει Ιράκ, Λιβύη, Ελλάδα, όλες αυτές τις χώρες που τα ανθρώπινα δικαιώματα "ανθούν". Αρκεί να έχεις μπόλικα λεφτά, για να τα αγοράσεις. Να μην είσαι μετανάστης, φτωχός, άνεργος, μειονότητα κλπ.

Αλήθεια, εδώ είμαστε "καλά" όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα; Δεν εξοστρακίστηκαν ποτέ σφαίρες, δεν έπεσαν ποτέ χημικά, δεν χτύπησαν ποτέ σε ζαρντινιέρες, δεν μπήκαν ποτέ κάγκελα, δεν έγινε κανένας εκβιασμός στους ψηφοφόρους, δεν υπάρχουν στρατόπεδα συγκεντρώσεις, άστεγοι, άνθρωποι που ψάχνουν φαί στα σκουπίδια, ανασφάλιστοι, άνθρωποι που στερούνται βασικά αγαθά...; Λοιπόν; 


Ανάρτηση από: http://tsak-giorgis.blogspot.gr