Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017

Η Μέρκελ λέει πως υπάρχει ένα πρόβλημα με το ευρώ

Του πιτσιρίκου

Πανικό έχει προκαλέσει στους Έλληνες μενουμευρώπηδες η δήλωση της Άνγκελα Μέρκελ πως υπάρχει πρόβλημα με το ευρώ, αφού είναι τόσο ζώα που έπρεπε να το ακούσουν από την Μέρκελ για να το αντιληφθούν.
Πολλοί μενουμευρώπηδες ζητούν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Άδωνι Γεωργιάδη να πάνε στο Βερολίνο και να μαλώσουν την Άνγκελα Μέρκελ που λέει πως υπάρχει πρόβλημα με το νόμισμα της πατρίδας μας, της Ευρώπης.
Η Άνγκελα Μέρκελ έριξε το φταίξιμο για την αξία του ευρώ στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, υπονοώντας πως για το υποτιμημένο ευρώ -που έχει κάνει ζάπλουτη την Γερμανία και έχει ξεσκίσει πολλές ευρωπαϊκές χώρες, όπως και την Ελλάδα- η ίδια δεν έχει καμία ευθύνη.

Είναι προφανές πως η Άνγκελα Μέρκελ απαντάει -ή νομίζει ότι απάντησε- στις κατηγορίες της κυβέρνησης Τραμπ πως η Γερμανία εκμεταλλεύεται τις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις Ηνωμένες Πολιτείες, μέσω ενός έμμεσου γερμανικού μάρκου, που λέγεται «ευρώ» και είναι ευρέως υποτιμημένο.
Φυσικά, η Άνγκελα Μέρκελ δεν πείθει κανέναν για την αθωότητα της Γερμανίας, όπως δεν έπειθε κανέναν για την δική της αθωότητα όταν δήλωνε πριν από τέσσερα χρόνια πως η Ελλάδα δεν θα έπρεπε να είχε μπει στην ευρωζώνη αλλά αυτό ήταν ένα «λάθος» του Καγκελάριου Σρέντερ.
Το παιχνίδι της Γερμανίας με το ευρώ έχει τελειώσει -την πήραν όλοι είδηση την Γερμανία- αλλά οι Έλληνες μενουμευρώπηδες δεν το έχουν πάρει χαμπάρι και νοιάζονται ακόμα να κλείσει η …αξιολόγηση. Του μoυνιού τους το χαβά.
Καθώς είναι ανοιχτό πια το ενδεχόμενο η Γερμανία να φύγει από το ευρώ πριν από την Ελλάδα, οι μενουμευρώπηδες έχουν χάσει τ’ αυγά και τα πασχάλια.
Τώρα οι μενουμευρώπηδες δεν ξέρουν αν η Ελλάδα πρέπει να ακολουθήσει την Γερμανία στο μάρκο ή να παραμείνει στο ευρώ που θα καταρρέει.
Καλή επιλογή για την Ελλάδα είναι να υιοθετήσει το δολάριο στην θέση του ευρώ -αφού θα φρικάρει η Γερμανία- αλλά θα πρέπει να βιαστούμε λίγο, για να προλάβουμε τις εξελίξεις.
Φανταστείτε το γέλιο που θα πέφτει με τους Γερμανούς τουρίστες που θα τους ζητάμε να πληρώσουν σε δολάρια, γιατί τα ευρώ τους θα τα θεωρούμε νόμισμα χωρίς αξία.
Έλα μωρή Ελλαδάρα!
(Τελικά, η είσοδος της χώρας μας στο ευρώ -με πλαστά στοιχεία- ήταν μόνο και μόνο για να υποδουλωθεί και να ξεπουληθεί η Ελλάδα. Ο Κώστας Σημίτης πού είναι;)

Ανάρτηση από: https://pitsirikos.net