Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

Περιπέτειες βιτρινών…

Ο “κρατηθείτε έρχομαι” κυρ Κυρ(ιάκος) πήγε στο Βερολίνο για μαλλί· και κατά πάσα πιθανότητα γύρισε κουρεμένος. Αφού με άφθονο ελληνικό μπλα μπλα εξήγησε στον τρισκατάρατο Σόιμπλε τα σχέδιά του, φαίνεται ότι εισέπραξε σαν απάντηση κάτι του είδους: εφτά χρόνια όλοι σας κοροϊδεύετε τον κόσμο· υπογράφετε συμφωνίες και δεν τις τηρείτε· σε τι είσαι διαφορετικός; Οι καταραμένοι οι “ξένοι” ξέρουν πια. Έμαθαν. Και οι δεξιοί προσοδικοί είναι· απλά διάλεξαν έναν νεοφιλελεύθερο για βιτρίνα, όπως διάλεξαν οι πασόκοι τον κυρ Αλέξη. Ξεκάρφωμα.

Τον αποτέλειωσε η συνάντησή του με τους ομοϊδεάτες του χριστιανοδημοκράτες βουλευτές. Σας έχουμε βαρεθεί του είπαν (όχι με αυτά τα λόγια ακριβώς, μάλλον…) – εννοώντας τον θαυμαστό κόσμο της ελληνικής πολιτικής σκηνής στο σύνολό του.


Πακέτο! Φαίνεται ότι η τελευταία ελπίδα των καταραμένων εταίρων για την αντιμετώπιση της ενδημικής “διαφθοράς” και για την υιοθέτηση δομικών μεταρρυθμίσεων στο ελληνικό κρατικό / καπιταλιστικό μοντέλο ήταν ο “καθαρός” (όπως νόμιζαν) συ.ριζ.α. Καταλαβαν γρήγορα ότι η ελλάδα είναι χαμένη περίπτωση – σε σχέση με το παρόν και το μέλλον της ευρωπαϊκής ενοποίησης.

Τι θα κάνει τώρα ο κυρ Κυρ; Θα συνεχίσει να βιάζεται, για εκλογές με τον πολύ ρεαλιστικό κίνδυνο να σκάσει η χειροβομβίδα στα χέρια του;

Ανάρτηση από: http://www.sarajevomag.gr