Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

Ένταση έξω από τη Βουλή με μέλη της Original

Διαμαρτύρονταν για την απόφαση 
κατά των καλόγερων της Μονής Εσφιγμένου

Ένταση επικράτησε το απόγευμα της Τετάρτης έξω από τη Βουλή, λίγο πριν από την προγραμματισμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την δικαστική απόφαση εναντίον των καλόγερων της Μονής Εσφιγμένου. Μέλη της Original 21 (περίπου 80 άτομα) σήκωσαν πανό στα σκαλιά της Βουλής και η αντίδραση μιας διμοιρίας των ΜΑΤ έφερε ένταση.
Ειδικότερα, γύρω στις πέντε και μισή το απόγευμα 20 με 30 μέλη της Original 21 ανέβηκαν τις σκάλες πίσω από τον Άγνωστο Στρατιώτη και ανέβασαν πανό που έγραφε: “Όχι στην κάρτα του πολίτη = 20 χρόνια κάθειρξη. Κάτω τα χέρια από την Εσφιγμένου”.
Την ώρα που οι διαμαρτυρόμενοι κατέβαιναν τα σκαλιά, δυνάμεις των ΜΑΤ έφτασαν στο σημείο, σταμάτησαν τα μέλη της Original 21 και επιχείρησαν να τους πάρουν το πανό.
Ακολούθησε κυνηγητό επί της λεωφόρου Βασιλίσσης Αμαλίας, ανάμεσα στα ΜΑΤ και τους διαμαρτυρόμενους. Τα ΜΑΤ “απομόνωσαν” δυο άτομα, τα οποία στην συνέχεια άφησαν.

Υπενθυμίζεται ότι αργά το βράδυ της περασμένης Παρασκευής το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης επέβαλλε ποινή κάθειρξης 20 ετών σε βάρος του ηγούμενου καθώς και ενός μοναχού της Μονής Εσφιγμένου οι οποίοι κατηγορούνται για την επίθεση με βόμβες μολότοφ που σημειώθηκε τον Ιούλιο του 2013 στις Καρυές του Αγίου Όρους.

Ανάρτηση από: http://www.aek365.com