Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2018

«Το δις εξαμαρτείν ου λαού σοφού». ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΛΕΥΤΕΡΙΑ!

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΛΑΟ
Κυπριακέ Λαέ,
«Νενικήκαμε» σου είπαν το 1960 όταν οι ΄Αγγλοι σου επέβαλαν το διχοτομικό Σύνταγμα της Ζυρίχης. Τότε κάτω από τον εκβιασμό, «είτε Ζυρίχη, είτε διχοτόμηση» σου επεβλήθη με τις ευλογίες της τότε Ηγεσίας του Ελληνισμού, ένα Σύνταγμα, μοναδικό στο είδος του, το οποίο όμως ήταν ο πρώτος μεταβατικός σταθμός προς τη διχοτόμηση όπως την είχαν σχεδιάσει και συναποφασίσει οι Άγγλοι και οι Τούρκοι, από το 1956. Αυτό δε, δεν είναι δική μας εκτίμηση. Είναι αποκάλυψη αυτών τούτων των εγγράφων του Βρεττανικού Υπουργείου Εξωτερικών για την Κύπρο.Σήμερα, κάτω από παρόμοιο εκβιαστικό σύνθημα, «είτε Ομοσπονδία είτε Διχοτόμηση» επιχειρείται το κλείσιμο του Κυπριακού με στόχο την νομιμοποίηση των παράνομων παραγώγων της εισβολής. Με τη λύση ΔΔΟ θα επιτύχουν το μόνιμο ρατσιστικό διαχωρισμό του Κυπριακού Λαού στη βάση φυλής και θρησκείας, την αναβάθμιση της Τουρκικής μειοψηφίας του 18% σε ισότιμο εταίρο της Ελληνικής πλειοψηφίας του 82% και μάλιστα σε ένα κυρίαρχο Τουρκικό Κρατίδιο, με αναγνωρισμένη και θεσμοθετημένη την επικυριαρχία της Τουρκικής μειοψηφίας πάνω σε ολόκληρη την Κύπρο. Θα επιτύχουν ολόκληρη η Κύπρος να τεθεί υπο την Τουρκική κηδεμονία μέσω του υποτελούς στην Άγκυρα Τουρκικού Κράτους των κατεχομένων σήμερα εδαφών της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Κυπριακέ Λαέ,
Συμβιβάστηκε τότε η ηγεσία μας με τα ιδανικά, τα οράματα και τα δίκαια του λαού μας, με την ψευδαίσθηση ότι θα εξασφάλιζε την ειρήνη και την ευημερία σ΄αυτόν τον τόπο.
Η ωραιοποίηση των προθέσεων και των προοπτικών το 1960 δεν οδήγησαν σε ειρήνη και ευτυχία όπως ψεύτικα και υποκριτικά υπόσχονταν οι ξένοι τότε. Αντίθετα οδήγησαν σε εκατόμβες θυμάτων, πρόσφυγες και αγνοούμενους.
Σήμερα η ιστορία επαναλαμβάνεται. Δίδονται ψεύτικες υποσχέσεις από τους ξένους. Γίνονται ξανά λανθασμένες εκτιμήσεις των προθέσεων των ξένων απο τους δικούς μας ανθρώπους και οδηγούμαστε σε συμβιβασμό πάνω σε βασικές αρχές που θα υπονομεύσουν και θα αχρηστεύσουν τα κρατικά , τα ανθρώπινα και άλλα δικαιώματα μας. Και όλα αυτά με το συνειδητό εμπαιγμό εκ μέρους των θειασωτών αυτής της επιλογής και την ψευδαίσθηση που καλλιεργείται στο Λαό ότι θα ζήσει ειρηνικά σ΄αυτόν τον τόπο.
Η ιστορία απέδειξε ότι από τη στιγμή που ένας μικρός λαός συμβιβάζεται με τα δίκαια και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του, σε αντίθεση με τις διεθνείς Αρχές, δεν έχει μέλλον.
Κυπριακέ λαέ,
Υποθηκεύεται το μέλλον σου και σου επιφυλάσσονται νέες περιπέτειες και νέα δεινά.
Τώρα είναι η ώρα η δική σου. Το μέλλον σου είναι δική σου υπόθεση. Μην επιτρέψεις επανάληψη του παρελθόντος. Ο εύκολος δρόμος της νομιμοποίησης των τετελεσμένων της εισβολής δεν θα εξασφαλίσει το μέλλον. Οι απαράδεκτες υποχωρήσεις που έγιναν μέχρι τώρα, ήδη προκαθορίζουν καταστροφικές προοπτικές και πρέπει να αποδεσμευθούμε από αυτές. Μην εξαπατάσαι ότι εξασφαλίζεται η Ελεύθερη Κύπρος, με την Τουρκοποίηση των κατεχομένων. Η ζωή, η ευημερία, η οικονομική πρόοδος, τα κτίσματα μας, τα αυτοκίνητα μας εδώ στην ελεύθερη Κύπρο, θα είναι υποθηκευμένα στους Τούρκους για πάντα.
Κυπριακέ Λαέ, αδέλφια πρόσφυγες και ιδιαίτερα εμείς οι Κερυνειώτες,
Ο Νίκος Αναστασιάδης και οι συνοδοιπόροι του στην καταστροφική αυτή πορεία, σε έχουν ξεπουλήσει στην Τουρκία με τις εκ περιτροπής προεδρίες και παραχωρώντας τον πρώτο λόγο στις περιουσίες μας στους χρήστες / σφετεριστές. Πρέπει να τεθεί φραγμός σε αυτή την απαράδεκτη, ξενοσχεδιασμένη πορεία και είναι στο χέρι το δικό σου να το πράξεις. Δημοκρατικές διαδικασίες στη διάθεσή σου, (π. χ. Προεδρικές εκλογες 2018) σου δίδουν και το δικαίωμα και τη δύναμη να το πράξεις ως ελεύθερος και σωστά συλλογούμενος πολίτης της έστω και κολοβής Κυπριακής Δημοκρατίας.
«Το δις εξαμαρτείν ου λαού σοφού». ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΛΕΥΤΕΡΙΑ.
Από το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια
 
Ανάρτηση από: http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr