Πέμπτη 30 Ιουλίου 2020

Μοχάμεντ Μασάλι, ο «ΓΙΑΤΡΟΣ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ»

Μοχάμεντ Μασάλι, ο «ΓΙΑΤΡΟΣ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ» απόφοιτος της Ιατρικής (1967) με άριστα 10 και επαίνους.

Mohamed Mashally κούραρε τους φτωχούς στην πόλη του στην Αίγυπτο για περισσότερο από 50 χρόνια, μουσουλμάνους, κόπτες, χριστιανούς. Το έκανε δωρεάν στη σεμνή κλινική του, έδινε ακόμη και χρήματα στους φτωχότερους ασθενείς του για ν' αγοράσουν φάρμακα, κι έπαιρνε λιγότερο από ένα δολάριο σε αντάλλαγμα απόδοσης για ασθενείς που ΕΙΧΑΝ την οικονομική δυνατότητα.
Δεκάδες ασθενείς έκαναν ουρά κάθε μέρα μπροστά από την ταπεινή κλινική του.
Ο Μουχάμεντ (Μωάμεθ) δούλευε 10 ώρες την ημέρα από τις 9-19 για να περιποιηθεί τους περισσότερους.
Ο Muhammad Mashali δεν είχε ποτέ αυτοκίνητο, ούτε καν κινητό, περπατούσε από το σπίτι στην κλινική με τα πόδια παρόλο που ήταν πάνω από 80 χρονών.
Όταν ένας από τους πλούσιους του Κόλπου άκουσε για την ιστορία του, του έδωσε 20 χιλιάρικα, του έδωσε και αυτοκίνητο για να μετακινείται, αλλά μετά από έναν χρόνο, μετά την επιστροφή του στην Αίγυπτο, ο πλούσιος άνδρας ανακάλυψε ότι ο Μωάμεθ είχε πουλήσει το αυτοκίνητο για να βοηθήσει τους φτωχούς ασθενείς του.
Ο Muhammad Mashaly είχε πει:
«Μετά την αποφοίτηση ανακάλυψα ότι ο πατέρας μου θυσίασε όλη του τη ζωή για να με κάνει γιατρό. Υποσχέθηκα λοιπόν στον Θεό να μην πάρω δεκάρα από τους φτωχούς και να ζήσω μια ζωή υπηρετώντας τον γείτονά μου σε όποια κουλτούρα ή θρησκεία είναι.»
Ένας Άνθρωπος που είχε αφιερώσει όλη του τη ζωή για να σώσει ζωές και να βοηθήσει όποιον φτωχό αγωνίζεται να ζήσει.
Ο «γιατρός των φτωχών» έφυγε από τη ζωή πριν λίγες μέρες..."
_______
© Ελπίδα Λέκκα, 29.7.2020 - 📷 Juliette Georgiades, 29.7.2020


Ανάρτηση από: Η μικρή Μόσχα

Ευχαριστώ τον φίλο Γιάννη Σ.