Δευτέρα 27 Ιουλίου 2020

Δεν πολεμάμε...

Του Δημήτρη Μπελαντή

- Δεν πολεμάμε για τα πετρέλαια 

- Δεν πολεμάμε για μονοπωλιακούς καπιταλιστικούς αλιευτικούς σχηματισμούς που εκμεταλλεύονται την εργατική δύναμη,ντόπια και ξένη.

-Δεν πολεμάμε για χώρους μέσα στην ιμπεριαλιστική Ελλάδα όπου θα μπούνε αιολικά, ανεμογεννήτριες, λιγνιτωρυχεία, εργοστάσια παραγωγής καπιταλιστικής ενέργειας, ψητοπωλεία , πιτσαρίες, burger houses και άλλα. Αυτό αφορά και τον αντισπισισμό μας.

- Δεν πολεμάμε για βραχονησίδες και ξερονήσια όπου κυριαρχεί η μονοπωλιακή αστική τάξη και ορισμένα αλιευτικοκτηνοτροφικοφεουδαλικά κατάλοιπα από την εποχή των Βαυαρών. Οπως οι τσοπάνοι στα Ίμια το 1996.

- Δεν πολεμάμε για μεγαλύτερα ακόμη νησιά όπου κυριαρχεί η μονοπωλιακή αστική τάξη,η μη μονοπωλιακή και οι τάξεις στηρίγματα του συνασπισμού αστικής εξουσίας ( βλ Ν.Πουλαντζά Πολιτική Εξουσία και Κοινωνικές Τάξεις,τ Β,Θεμέλιο 1975).

- Δεν πολεμάμε για (καπιταλιστικούς) ηπειρώτικους σχηματισμούς όπου κυριαρχεί η μονοπωλιακή αστική τάξη.

- Δεν πολεμάμε για περιοχές όπου γίνονται μεγάλα έργα όπως ιδίως το Μετρό στα Εξάρχεια,ο Μεγάλος Περίπατος στην Πανεπιστημίου και στην Βασιλίσσης Όλγας καθώς και η γέφυρα Ρίου Αντιρίου, που είναι εφαλτήριο για εθνικιστική και ελληνική ιμπεριαλιστική στρατιωτική επέκταση και εξάπλωση (πχ κατά της Ιταλίας ,του Γιβραλτάρ η της Μάλτας).

- Δεν πολεμάμε για τίποτε ωσότου εξακολουθεί η αστική κυριαρχία.

- Δεν πολεμάμε για τίποτε όσο διαρκεί η φενάκη και η κατασκευή του " ελληνικού έθνους" η έθνους- κράτους και όσων εθνικών κρατών διαδεχθούν το ελληνικό στο μέλλον. Οσο υπάρχουν πατριώτες.

- Δεν πολεμάμε για τίποτε όσο η ιδεολογία δεν έχει υποκατασταθεί από την πλήρη επιστημονική αντίληψη των πραγμάτων και δεν έχει ολοκληρωθεί η Επιστημολογική Τομή ( Αλτουσέρ,Για τον Μαρξ).

- Κρατάμε δυνάμεις για την σε βάθος χρόνου μετατροπή του ενδοκαπιταλιστικού πολέμου σε εμφύλιο.

- Πάμε διακοπές,κάνουμε μπάνια, σαμποτάρουμε έμπρακτα το εθνικιστικό σχέδιο.

- Ειρήνη στο Αιγαίο, πόλεμος στην 3ης Σεπτεμβρίου (μέχρι την Αγίου Μελετίου, μετά έχει έργα και ο ταξικός πόλεμος είναι ανέφικτος).

( Εκ της διευθύνσεως).
Άρθρα - Topikopoiisi
ΥΓ.  Τρολάρισμα είναι. Μην το πάρει κανείς ως άποψη μου.  Σάτιρα και σαρκασμός για τους " δεν πολεμάω για τίποτε".

Ανάρτηση από: http://geromorias.blogspot.com/