Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017

«Τρομοκράτης» 6 χρόνων!

Κρατείται και ο μικρός γιος της Ρούπα. Να δοθεί τώρα το παιδί.

Λένε πως το πιο ασφαλές κριτήριο για επίπεδο πολιτισμού μιας χώρας είναι τοπώς αντιμετωπίζει τα παιδιά και τους γερόντους της. Σήμερα Πέμπτη 5 Ιανουαρίου τα ξημερώματα συνελήφθη από την «αντιτρομοκρατική» η καταζητούμενη και επικηρυγμένη Πόλα Ρούπα διωκόμενη ως μέλος του Επαναστατικού Αγώνα, ύστερα από «χολλυγουντιανή» επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή της ΕΚΑΜ και παρουσία εισαγγελικών αρχών. Η Ρούπα, που βρισκόταν υπό παρακολούθηση, συνελήφθη σε διαμέρισμα στο οποίο βρισκόταν μαζί με το ανήλικο παιδί της, το οποίο παραμένει υπό την εποπτεία εισαγγελέως ανηλίκων και δεν δίνεται στην γιαγιά του και στην θεία του όπως είναι το ανθρώπινο και όπως ζητά η μητέρα του.
Συγκεκριμένα, τη φροντίδα του παιδιού της από την μητέρα και την αδελφή της ζήτησε από την Εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών η Ρούπα η οποία οδηγήθηκε στο Εφετείο προκειμένου να εκτελεστούν οι καταδικαστικές αποφάσεις που εκκρεμούν σε βάρος της. Η 48χρονη σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη με εντολή της Εισαγγελίας Εφετών θα κρατηθεί στις φυλακές Κορυδαλλού, ενώ το παιδί μεταφέρθηκε στο τμήμα προστασίας ανηλίκων, όπου και παραμένει υπό την εποπτεία εισαγγελέως ανηλίκων.
Αραγε, πώς χαρακτηρίζεται ο πολιτισμός αυτής της χώρας;
«Ακόμα και στα χρόνια του εμφυλίου και αργότερα, στο μετεμφυλιακό αυταρχικό κράτος που με ευκολία έστηνε στρατοδικεία και καταδίκαζε σε θάνατο τους αντιπάλους του, υπήρχε σεβασμός στη μητρότητα και στα ανήλικα παιδιά», όπως δήλωσε πριν λίγο ο Μανώλης Γλέζος.  Αλλά και στην πρόσφατη ιστορία, το 2002,  επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ όταν για την υπόθεση της 17 Νοέμβρη είχε συλληφθεί και η Αγγελική Σωτηροπούλου με το παιδί της. Ο μικρός γιος της παραδόθηκε χωρίς καθυστέρηση στη γιαγιά του. Αλλά μήπως, χρειάζονται συγκρίσεις, ιστορικές αναφορές και παραδείγματα, νόμοι και τέλος τέλος επιχειρήματα για να δοθεί ένα παιδί – ο γονέας του οποίου συλλαμβάνεται για οποιοδήποτε λόγο – στο άμεσο συγγενικό περιβάλλον του;
Ποιοι είναι οι λόγοι που εδώ και πολλές ώρες κρατείται ένα παιδί στην εισαγγελία ανηλίκων; Ποιος αρμόδιος δικαστικός λειτουργός, είναι αυτός που καθυστερεί, για ποιο λόγο και γιατί χρειάζεται χρόνο; Κι αν χρειάζεται χρόνο για λόγους γραφειοκρατίας γιατί μέχρι τότε το παιδί δεν βρίσκεται στη γιαγιά του; Και η εισαγγελία ανηλίκων; Ο υπουργός Δικαιοσύνης; Η τέως αριστερή κυβέρνηση; Οι νυν άνθρωποι έστω;
Το παιδί πρέπει να δοθεί τώρα στους συγγενείς του, όσο κρατείται ντροπή και αίσχος σε όλους…
Η ίδια η Πόλα Ρούπα δήλωσε:
«Εγώ η Πόλα Ρούπα δηλώνω ότι ήμουν και θα είμαι μέχρι να πεθάνω αμετανόητη εχθρός του συστήματος. Το παιδί το βάζουν τώρα μέσα σε αυτό τον πόλεμο και το εκδικούνται προκειμένου να εκδικηθούν περισσότερο εμένα. Έχουν απαγάγει το παιδί μου και δεν ξέρω που βρίσκεται από τα ξημερώματα που μας έχουν συλλάβει. Βρισκόμαστε σε πόλεμο. Είναι γεγονός. Όμως το να πολεμούν το παιδί μου με το να αρνούνται να μου το φέρουν, να το δω και με το να αρνούνται να το δώσουν άμεσα σε συγγενείς πρώτου βαθμού και με το να απειλούν ότι θα πάει σε ίδρυμα είναι η πιο ποταπή πράξη σε αυτό τον πόλεμο. Αυτοί που βρίσκονται στον κρατικό μηχανισμό είναι σκουλήκια γιατί πολεμάνε ένα παιδί 6 χρονών. Και θέλω να πω ότι ξεκινάω τώρα απεργία πείνας και δίψας προκειμένου να δοθεί το παιδί τώρα στη μάνα μου και στην αδελφή μου. Όσον αφορά εμένα θα παραμείνω εχθρός τους μέχρι να πεθάνω και δεν με λυγίσουν ποτέ. Ζήτω η επανάσταση»
Σε δήλωση προέβη και ο Μανώλης Γλέζος: 
«Τρομοκράτης» έξη ετών
Ακόμα και στα χρόνια του εμφυλίου και αργότερα, στο μετεμφυλιακό αυταρχικό κράτος που με ευκολία έστηνε στρατοδικεία και καταδίκαζε σε θάνατο τους αντιπάλους του, υπήρχε σεβασμός στη μητρότητα και στα ανήλικα παιδιά των αγωνιστών που σερνόντουσαν στις φυλακές και τα εκτελεστικά αποσπάσματα. Ποια λογική και ποια ηθική οδήγησαν, στο σημερινό εξευτελισμό του σύγχρονου Ελληνικού κράτους; Ζηλέψαμε τον Ερντογάν; Πήραμε τη θέση του Κρέοντα;
Από την σημερινή αχαρακτήριστη συμπεριφορά των κρατικών λειτουργών εκείνων που φέρονται με αυτό τον τρόπο και αυτές τις αποφάσεις σε ένα εξάχρονο παιδί, το παιδί της Πόλας Ρούπα, ευθέως πλήττεται η αξιοπιστία και η ηθική υπόσταση των μηχανισμών εκείνων που ισχυρίζονται ότι εκπροσωπούν τη νομιμότητα το κράτος, την κοινωνία, όλους μας. Οι πρακτικές αυτές δεν συνάδουν με τις παραδόσεις μας, την Συνταγματική νομιμότητα, την Ηθική, την Ανθρώπινη Κοινωνία όλη. 
Να παραδοθεί άμεσα το εξάχρονο παιδί στη γιαγιά του και τη θεία του. Ήδη η πολύωρη κράτησή του αποτελεί ντροπή για όλους μας.
Απεργία πείνας ξεκινούν η Πόλα Ρούπα και ο Νίκος Μαζιώτης.
Ανάρτηση από: http://www.toperiodiko.gr