Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017

Γερμανικός Δούρειος Ίππος για την άλωση της μνήμης


Δελτίο τύπου σε σχέση με το διακρατικό πρόγραμμα «Μνήμες από την Κατοχή στην Ελλάδα» υπό την ευθύνη του Ελεύθερου Πανεπιστημίου του Βερολίνου (Freie Universität Berlin, Center für Digitale Systeme).

Για άλλη μια φορά, η Γερμανία, παρακάμπτοντας το κεντρικό αίτημα έμπρακτης ανάληψης της ευθύνης για τα φοβερά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διέπραξε το Γ’ Ράιχ και την απόδοση των απαράγραπτων οφειλών της προς την Ελλάδα, εμφανίζεται, δήθεν, ως «προστάτης» της συλλογικής μνήμης των αγώνων και των θυσιών του ελληνικού λαού. Συγκεκριμένα οργανώνει και χρηματοδοτεί έρευνα για τη «συλλογή και αρχειοθέτηση οπτικοακουστικών μαρτυριών για τη γερμανική Κατοχή στην Ελλάδα», επιχειρώντας με παραπλανητικό τρόπο να ξαναγράψει σύμφωνα με τα συμφέροντά της την Ιστορία της στυγνής γερμανικής Κατοχής στη χώρα μας, παραβλέποντας τον τεράστιο όγκο ντοκουμέντων, επιστημονικών μελετών και προσωπικών μαρτυριών που ήδη συγκροτούν πλήρη και ξεκάθαρη εικόνα της γενοκτονίας του ελληνικού λαού, με την εξολόθρευση εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων πολιτών, την καταστροφή των υποδομών της χώρας και τη μεθοδική απομύζηση του εθνικού πλούτου.

Σ’ αυτή τη νέα, ηθικά και πολιτικά απαράδεκτη, προσπάθεια συνεργούν, μετά λύπης μας, Έλληνες ακαδημαϊκοί και υψηλοί αξιωματούχοι της ελληνικής κυβέρνησης, επικαλούμενοι μία ψευδεπίγραφη προσπάθεια «συμφιλίωσης» του ελληνικού και του γερμανικού λαού, αναπαράγοντας επί της ουσίας τα επιχειρήματα της γερμανικής προπαγάνδας. Στο πλαίσιο του ιστορικού αναθεωρητισμού επιχειρούν να ξαναγράψουν την Ιστορία της Κατοχής και της Αντίστασης με την αφειδή χρηματοδότηση των μηχανισμών του γερμανικού κράτους. Είναι όμως γελασμένοι αν νομίζουν ότι με τα «τριάκοντα αργύρια» της γερμανικής κυβέρνησης μπορούν να κατευνάσουν την δίκαιη οργή των Ελλήνων για το γεγονός ότι δεν αποδόθηκε μέχρι σήμερα Δικαιοσύνη και Αποζημίωση, Δικαιοσύνη και Επανόρθωση για τα εγκλήματα του Γ΄ Ράιχ και για τη σκληρή πολιτική της γερμανικής κυβέρνησης απέναντι στην Ελλάδα στις μέρες μας.

Καλούμε τη γερμανική κυβέρνηση να υπογράψει, επιτέλους, Συνθήκη Ειρήνης μεταξύ της Γερμανίας και της Ελλάδας για την οριστική λήξη και αποκατάσταση των συνεπειών του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου. Την καλούμε να αποδώσει τις δίκαιες, απαράγραπτες και ισχυρά θεμελιωμένες γερμανικές οφειλές (επιστροφή του κατοχικού δανείου και των πολιτισμικών θησαυρών, καταβολή των επανορθώσεων για την καταστροφή των υποδομών και τη λεηλασία της χώρας και των αποζημιώσεων στα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας).

Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να απόσχει από κάθε ενέργεια υποστήριξης, συνεργασίας ή ανοχής των κάθε λογής γερμανικών μεθοδεύσεων («Ελληνογερμανική Συνέλευση», «Ελληνογερμανικό Ταμείο για το Μέλλον», «Ελληνογερμανικό Ίδρυμα Νεολαίας» κ.α.). Την καλούμε επίσης να προχωρήσει άμεσα στην επίδοση ρηματικής διακοίνωσης προς τη γερμανική κυβέρνηση υλοποιώντας τη ρητή δέσμευση που έχει αναλάβει κατ’ επανάληψη ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με την οποία «Η Ελληνική Δημοκρατία θα πράξει ό,τι απαιτείται σε διπλωματικό πρωτίστως και αν χρειαστεί και σε νομικό επίπεδο, προκειμένου να εκπληρωθεί αυτό το ιστορικό χρέος».

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ανάρτηση από: http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr