Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

Brexit: Το κοινοβούλιο υπερψήφισε με 498 υπερ και 114 κατά, το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το Άρθρο 50



Υπερψηφίστηκε με μεγάλη πλειοψηφία από το βρετανικό κοινοβούλιο το νομοσχέδιο που επιτρέπει στην Τερέζα Μέι την εκκίνηση των διαπραγματεύσεων για την έξοδο της Βρετανίας από την Ε.Ε.
Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την Ευρωπαϊκή Ένωση «πέρασε» με την υποστήριξη των Εργατικών του Τζέρεμι Κόρμπιν με 498 ψήφους υπέρ και 114 κατά.
Το Σκωτικό Εθνικό Κόμμα (SNP) και το κόμμα των Φιλελεύθερων αντιτάχθηκαν στο προτεινόμενο νομοσχέδιο των Συντηρητικών, ενώ αρκετοί βουλευτές των Εργατικών διαφοροποίησαν τη θέση τους από αυτή του κόμματός τους.
Το νομοσχέδιο θα προχωρήσει στην επόμενη φάση, καθώς πρέπει να εγκριθεί τόσο από τη Βουλή των Κοινοτήτων όσο και από τη Βουλή των Λόρδων, ώστε να επικυρωθεί ως νομοθεσία.Η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, έχει προθεσμία έως την 31η Μαρτίου για να ενεργοποιήσει το Άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισσαβόνας μέσω του οποίου θα ξεκινήσουν οι συνομιλίες για το Brexit.
Είχε προηγηθεί διήμερη συζήτηση για το νομοσχέδιο.
Το Ανώτατο Δικαστήριο της Βρετανίας είχε αποφανθεί την προηγούμενη εβδομάδα ότι οι βουλευτές πρέπει να εξετάσουν το Άρθρο 50 πριν από την ενεργοποίησή του, αμφισβητώντας ότι η Μέι έχει αρκετές εξουσίες να προχωρήσει στη διαδικασία χωρίς τη γνωμοδότηση του βρετανικού κοινοβουλίου.
Ανάρτηση από: http://kinisienergoipolites.blogspot.gr