Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

70+1 συνεργατικά - συνεταιριστικά εγχειρήματα σε όλη την Ελλάδα που αξίζει να γνωρίζετε

Στα χρόνια της ακραίας κρίσης, δημιουργήθηκαν σε όλη την Ελλάδα συνεργατικά - συνεταιριστικά εγχειρήματα - κυρίως με βάση τις αρχές της Αλληλέγγυας, Κοινωνικής και Συνεργατικής Οικονομίας - από ανθρώπους που θέλησαν να ξεφύγουν από την ανεργία, την μαύρη εργασία ή τους χαμηλούς μισθούς και να ανοίξουν τα φτερά τους, παρά το εξαιρετικά δύσκολο οικονομικό περιβάλλον και τον παραλογισμό του κράτους.

Στο enallaktikos.gr - μέσα από μία διαρκή και συνεχιζόμενη έρευνα και καταγραφή πέντε ετών, παρουσιάζουμε τα συνεργατικά εγχειρήματα που αναπτύσσονται σε όλη την Ελλάδα. 

Μπορείτε να δείτε στην παρακάτω λίστα τις παρουσιάσεις των εγχειρημάτων. Αν γνωρίζετε κάποια νέα συνεργατική προσπάθεια μπορείτε να μας στείλετε πληροφορίες στο info@enallaktikos.gr και θα την καταχωρήσουμε. Αν κάποιο εγχείρημα σταμάτησε τη λειτουργία του, επίσης μπορείτε να μας στείλετε mail και θα το διορθώσουμε. 

Σύντομα - σε επόμενο άρθρο - θα παρουσιάσουμε τις εργασιακές κολεκτίβες, τις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις και τους Συνεταιρισμούς Περιορισμένης Ευθύνης.

enallaktikos.gr