Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Ο δρόμος χωρίς επιστροφή.

Του Μιχάλη Ιγναντίου
 
"Πως φτάσαμε -27 μήνες μετά την προσφυγή στον μηχανισμό- ευάλωτοι, καταπονημένοι και άφραγκοι, να έχουμε να αντιμετωπίσουμε τη λαίλαπα των νέων μέτρων, που θα σαρώσουν την ελληνική κοινωνία"..
 
Η έλευση των επικεφαλής της τρόικας στην Αθήνα, σηματοδοτεί μια νέα προσπάθεια υλοποίησης των δυσβάστακτων μέτρων, στα οποία αναμένεται να καταλήξουν στις.. επόμενες ημέρες ο πρωθυπουργός και οι αρχηγοί των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνησή του.
Βασικά πρόκειται για ανεκπλήρωτες υποχρεώσεις των προηγούμενων κυβερνήσεων, οι οποίες πρόσφεραν υποσχέσεις και έδιναν «λόγους τιμής» για την εφαρμογή του μνημονίου και όταν αναχωρούσαν οι αντιπρόσωποι των δανειστών, άλλαζαν γνώμη με το γνωστό «νεοελληνικό» στυλ:
«Ωχ αδελφέ, άσ' τους να λένε, στο επανιδείν»...



Στην επιστροφή, οι κυβερνώντες έπαιζαν το ίδιο έργο εξαπάτησης των «κουτόφραγκων», οι οποίοι συνέχιζαν να κάνουν πως δεν καταλάβαιναν και παρουσίαζαν όχι αρνητικές εκθέσεις, για να κερδηθεί ακόμα λίγος χρόνος, με την ελπίδα ότι θα υλοποιούνταν οι υποσχέσεις που έδιναν οι απερίσκεπτοι πολιτικοί μας.

Από τον Μάιο του 2010 μέχρι το τέλος του Μάρτη του 2012 υλοποιήθηκαν ελάχιστα και οπωσδήποτε όχι πάνω από το 20% των υποχρεώσεων που φόρτωσαν αδίκως στις πλάτες του λαού οι αρμόδιοι.
Από τον φετινό Απρίλη μέχρι τις αρχές Αυγούστου «δεν κουνήθηκε φύλλο», μου απο­κά­λυψε πηγή που γνωρίζει τα «πρέπει» του προγράμ­μα­τος. Ετσι, φτάσαμε στο τέλος του Αυγούστου -27 μήνες μετά την προσφυγή στον μηχανισμό- ευάλωτοι, καταπονημένοι και άφραγκοι, να έχουμε να αντιμετωπίσουμε τη λαίλαπα των νέων μέτρων, που θα σαρώσουν την ελληνική κοινωνία.

Τα νέα μέτρα, τα οποία οι αρμόδιοι διέρρευσαν στα ΜΜΕ πριν τα παραδώσουν στους δανειστές ως όφειλαν, περιλαμβάνουν όλα τα πακέτα που υπεγράφησαν και δεν υλοποιήθηκαν ποτέ.
Ο πρωθυπουργός και οι αρμόδιοι υπουργοί αναλαμβάνουν ένα βάρος που δεν τους αναλογεί, διότι ούτε τη χώρα οδήγησαν στον μηχανισμό ούτε πρότειναν το πρώτο πρόγραμμα.
Ομως, έχουν αποδεχθεί με την υπογραφή τους και τα ανομήματα των προηγούμενων.
Δρόμος επιστροφής δεν υπάρχει.
Και πρέπει να γνωρίζουν -άλλωστε είναι έξυπνοι άνθρωποι- ότι η αποτυχία υλοποίησης των υποσχέσεων, τούτη τη φορά πραγματικά οδηγεί σε μη εκταμίευση της δόσης και σίγουρη χρεοκοπία..
Ανάρτηση από : http://greece-salonika.blogspot.gr/