Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Σωματείο Αντιφωνητής: Παρέδωσαν στο τουρκικό προξενείο ταμπέλα που υμνούσε τους Τούρκους κατακτητές


“Κανένας λαός δεν τιμά τους κατακτητές του” υποστήριξαν τα μέλη του σωματείου Αντιφωνητής που το πρωί της Τετάρτης 26 Σεπτεμβρίου παρέδωσαν στο τουρκικό προξενείο Κομοτηνής ταμπέλα που είχε αναρτηθεί αυθαίρετα σε οθωμανικό μνημείο της περιοχής προς τιμήν κάποιων Τούρκων κατακτητών που έχασαν τη ζωή τους μαχόμενοι για την κατάκτηση της Θράκης.

Το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής με συλλόγους και άλλους φορείς που ελέγχει κατά πάγια τακτική του παρεμβαίνει όχι μόνο στην πολιτική αλλά και στην πολιτιστική ζωή του τόπου. Ετσι ακόμη και τοποθεσίες ή και πολιτιστικές εκδηλώσεις που κατά παράδοση ήταν ιστορική κληρονομιά άλλων φυλετικών ή θρησκευτικών ομάδων της περιοχής, τα τελευταία χρόνια άλλαξαν χέρια ενώ κάποιοι προσπαθούν να πείσουν τους πάντες πως πρόκειται για στοιχεία της τουρκικής πολιτισμικής κληρονομιάς. Το ίδιο έγινε και στον Τεκέ του χωριού Ρούσα στο οποίο κάποιοι με το “έτσι θέλω” ανάρτησαν ενημερωτική ταμπέλα στην μνήμη των 40 πολεμιστών που έχασαν τη ζωή τους πολεμώντας για την κατάκτηση τότε της Θράκης. Ενα ιστορικό γεγονός που συνέβη πολλούς αιώνες πίσω.
Τα μέλη του σωματείου Αντιφωνητής καταδικάζουν τέτοιες ενέργειες ως διχαστικές και κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου πως ο φυλετικός διαχωρισμός και η διχόνοια που προκύπτει από τέτοιες προπαγάνδες μπορούν να δημιουργήσουν ακραίες καταστάσεις, αν γίνουν αντικείμενο εκμετάλλευσης από ορισμένους κύκλους. Ετσι επιχείρησαν να παραδώσουν την ταμπέλα αυτοπροσώπως στον Τούρκο πρόξενο ώστε να του συστήσουν να μη συνεχίσει την παράδοση των παλαιοτέρων προκατόχων του. Η πόρτα του προξενείου όμως παρέμεινε επιδεικτικά κλειστή και έτσι η ταμπέλα αφέθηκε δίπλα στην είσοδο.
Να αναφέρουμε εδώ πως όπως και τα μέλη του σωματείου Αντιφωνητής αναφέρουν, κάποιος ανώνυμος που προφανώς ενημερώθηκε από τα δημοσιεύματα της εφημερίδας πήγε στο σημείο και αφαίρεσε την ταμπέλα την οποία και απέστειλε στο σωματείο.
Δείτε και το βίντεο:
 


Ανάρτηση από : http://rodopinews.gr/34731