Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

«Ο Γερμανός κατακτητής»...

Του Γιώργου Δελαστίκ

Θαρσείν χρη. Ομολογουμένως απαιτείται ασυνήθιστο πολιτικό θάρρος για να τολμήσει να πει κανείς από το βήμα της Βουλής αυτά που είπε την Πέμπτη ο υπουργός Αμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος, ανεξαρτήτως του αν κανείς συμφωνεί ή διαφωνεί με το περιεχόμενο των λόγων του.

«Ο Γερμανός κατακτητής, όταν πάτησε το πόδι του στην Ελλάδα, το πρώτο που...
φρόντισε να κάνει ήταν να διαλύσει τις Ενοπλες Δυνάμεις, γιατί ακριβώς αποτελούν τον κεντρικό πυρήνα της κρατικής οντότητας και της εθνικής κυριαρχίας» διακήρυξε, αιφνιδιάζοντας προφανώς τους εταίρους της συγκυβέρνησης ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, και πρωτίστως βεβαίως τους δεξιούς ομοϊδεάτες του. Ο υπαινιγμός του υπουργού είναι σαφής. Οποιος συμφωνήσει με τα μέτρα της τρόικας για τους στρατιωτικούς, είναι συνεργάτης των «Γερμανών κατακτητών».

Ο Σαμαράς αδιαφορεί όμως για το αν θα χαρακτηριστεί με τόσο απαξιωτικό τρόπο ακόμη και από γνωστά στελέχη της παράταξής του. Οι διακηρύξεις του περί έθνους κ.λπ. διήλθαν περίοδο έξαρσης, όσο διήρκεσε η μακρά περίοδος μέχρι την αναρρίχησή του στο πρωθυπουργικό αξίωμα.

Η διαγραφή του υπουργού από τη ΝΔ και η καρατόμησή του από το αξίωμα που κατέχει - αν χρειαστεί - είναι πολύ πιθανότερη από την αλλαγή γραμμής του πρωθυπουργού. Ο Αντώνης Σαμαράς συγκαταλέγεται άλλωστε στην ακραία πτέρυγα του μνημονιακού μετώπου από τότε που ανέλαβε ηγέτης της χώρας. Δεν είναι φυσικά τυχαίο ότι διάλεξε ακριβώς την καγκελαρία για να αποκηρύξει μετά βδελυγμίας το αντιμνημονιακό παρελθόν του. «Φωτιά και τσεκούρι» εναντίον όσων δεξιών στελεχών παραμένουν αντίπαλοι του μνημονίου, είναι τώρα η γραμμή του.

Το κεφάλι της ΔΑΚΕ κύλησε ήδη στον βωμό του μνημονίου - για την ακρίβεια το κεφάλι του κορυφαίου ηγέτη της δεξιάς συνδικαλιστικής παράταξης και μάλιστα στον ιδιωτικό τομέα, του Νίκου Κιουτσούκη, ο οποίος διαγράφηκε από τη ΝΔ με διαδικασίες «στρατοδικείου» κατ' εντολήν του Αντώνη Σαμαρά. Διαφωνούσε με τα νέα μέτρα και διαμαρτυρόταν εναντίον τους, οπότε ο πρωθυπουργός τον αποκεφάλισε και ησύχασε.

Προς τη λαιμητόμο φαίνεται πως οδηγεί ο Α. Σαμαράς και τον δεξιό πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γ. Πατούλη. Κι αυτός διαφωνεί με τα νέα μέτρα, άρα καλά να πάθει!

Ούτε το κεφάλι του Ελληνα εκπροσώπου στο ΔΝΤ, του Θάνου Κατσάμπα, στέκεται καλά στους ώμους του. Καθόλου καλά! Πήγε και «μαρτύρησε» στην αμερικανική εφημερίδα «Γουόλ Στριτ Τζέρναλ» ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί και τρίτο πακέτο «διάσωσης», για το οποίο τα λεφτά πρέπει να τα βάλουν όλα οι χώρες της Ευρωζώνης και η ΕΚΤ! Αυτό σημαίνει όμως κι άλλα μνημόνια κι άλλα μέτρα για τους Ελληνες εργαζόμενους, συνταξιού­χους, μικρομεσαίους. Σηματοδοτεί νέο γύρο οικονομικής γενοκτονίας του πληθυσμού - κι αυτοί ακόμη μας γδέρνουν ζωντανούς για το δεύτερο πακέτο «σωτηρίας»!

Εφριξαν Αθήνα και Βερολίνο με τις δηλώσεις του Ελληνα εκπροσώπου στο ΔΝΤ. «Τις θέσεις της χώρας τις διαμορφώ­νουν μόνο ο πρωθυπουργός και ο υπουρ­γός Οικονομικών» δήλωσε έξαλλος ο Γιάννης Στουρνάρας. Εχει δίκιο, αλλά ο Θ. Κατσάμπας δεν αναφέρθηκε σε αυτό το θέμα, ούτε διεκδίκησε αυτός τη χάραξη της γραμμής. Είπε στην εφημερίδα ότι, σε περίπτωση διετούς επιμήκυνσης θα χρειαστούν ακόμη 20 δισεκατομμύρια ευρώ, τα οποία αποκλείεται να μπορέσει να βρει μόνη της η ελληνική κυβέρνηση. Εν πάση περιπτώσει, τον έπιασαν από τον λαιμό και άρχισε τα γνωστά παραμύθια, ότι δεν τα είπε έτσι, ότι διαστρεβλώθηκαν οι δηλώσεις του και πάει λέγοντας.

Μόνο ως... κτηματομεσίτης (!) νησιών ελπίζει τελικά να σώσει τη χώρα η κυβέρνηση Σαμαρά, όπως όλα δείχνουν. Σαράντα ελληνικά μικρά νησιά βγάζει στο σφυρί για να τα δώσει σε Γερμανούς και άλλους Ευρωπαίους, νοικιάζοντάς τα μέχρι 50 χρόνια. Παράλληλα πουλάει και το «φιλέτο» του ΟΠΑΠ. Εκποιεί το 29% των μετοχών του οργανισμού, ο οποίος πέρυσι είχε κέρδη 537 εκατομμυρίων ευρώ και φέτος 258 εκατομμύρια στο πρώτο εξάμηνο.

Ενας δημόσιος οργανισμός όλος κι όλος έχει σίγουρα κέρδη εκατοντάδων εκατομμυρίων κάθε χρόνο κι η κυβέρνηση τον πουλάει! Ετσι θα μας σώσει;
Ανάρτηση από : http://www.ethnos.gr/