Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Μαφία

 
Του Δημήτρη Δανίκα

Ψέματα μάς τσαμπουνάνε. Λεφτά υπάρχουν. Και μάλιστα με τα τσουβάλια. Υπάρχουν αλλά οι λεβέντες που όλα αυτά τα χρόνια μας κυβερνάνε είτε δεν θέλουν είτε δεν μπορούν είτε και τα δύο μαζί και έτσι τα λεφτά κάνουν φτερά. Απειρα λεφτά από μια επικών διαστάσεων φοροδιαφυγή. Τέτοιο χάλι σε καμία χώρα της ευρωζώνης δεν υπάρχει. Με τους μετριότερους υπολογισμούς, τουλάχιστον είκοσι δισεκατομμύρια εξατμίζονται ετησίως από το ταμείο του κράτους

Κι όμως. Τίποτα επί της ουσίας δεν άλλαξε. Προσέξτε το έγκλημα που κατά συρροή διαπράττεται σ' αυτή την χώρα. Από το 2010. Με την έλευση της Τρόικας και την κορύφωση της οικονομικής κρίσης. Ενώ λοιπόν η αύξηση των εσόδων με την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής θα ανακούφιζε τα υποζύγια, δηλαδή τους σκληρά εργαζόμενους και νομοταγείς πολίτες, παρόλα αυτά τίποτα δεν έγινε ώστε οι μηχανισμοί να γίνουν επιτέλους αξιόπιστοι και αποτελεσματικοί.

Πώς θα μπορούσε κάτι τέτοιο να συμβεί; Απλό. Οι κυβερνώντες να είχαν προσλάβει ειδικούς από την ευρύτερη «αγορά» στελεχών με δέλεαρ «αν κάθε χρόνο μας φέρνετε επιπλέον δέκα τουλάχιστον δισεκατομμύρια, τα δύο είναι δικά σας». Τόσο απλό.




Αν δηλαδή ετησίως το κρατικό ταμείο εξασφάλιζε επιπλέον δέκα δισεκατομμύρια από την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, τότε τα μέτρα θα ήταν λιγότερα και η εξαθλίωση των υποζυγίων μικρότερη. Επομένως οι πρώτοι οι βασικοί ένοχοι είναι οι κυβερνώντες με επικεφαλής τα οικονομικά τους επιτελεία. Γιατί λύση ανακούφισης των λαϊκών στρωμάτων υπάρχει αλλά τίποτα δεν γίνεται και άκρα του τάφου η σιωπή.

Επομένως, οι δεύτεροι ένοχοι είναι τα επίορκα στελέχη των εισπρακτικών μηχανισμών. Οι διαπλεκόμενοι. Οι διεφθαρμένοι. Απολύθηκαν; Οχι! Δημεύθηκε η περιουσία τους; Οχι! Διαπομπεύθηκαν δημοσίως; Οχι! Ο φτωχός πληρώνει. Ο κλέφτης εφοριακός ζει και βασιλεύει. Δημοκρατία είπατε; Τρίχες. Η δικτατορία της διαπλοκής, της ανομίας και της ατιμίας.. Αυτό το πραγματικό καθεστώς της τάχα μου Ελληνικής Δημοκρατίας.

Επομένως τρίτοι, κατά σειρά, ένοχοι, όσοι φοροδιαφεύγουν. Κι ας είναι φίλοι μου. Κι ας είναι συγγενείς μου που λέει ο λόγος. Κάθε δεκάρα που διαφεύγει από το ΦΠΑ και την δήλωση εισοδήματος, ροκανίζει το πορτοφόλι σου και καταστρέφει την ζωή σου. Από το σχολείο του παιδιού σου μέχρι την υποβαθμισμένη, να μην πω διαλυμένη, Νοσοκομειακή και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη του πατέρα σου, της μάνας σου και Αύριο της δικής σου. Ολοι εμείς που θέλουμε δεν θέλουμε γεμίζουμε τον δημόσιο κορβανά, είμαστε τα κορόιδα και τα θύματα της αναλγησίας των κυβερνώντων, των διαπλεκόμενων εφοριακών και των φοροφυγάδων συμπολιτών μας. Και μετά μου λες εσύ ότι φοβάσαι μπας και το βράδυ μπουκάρει σπίτι σου ο Αλβανός.

Βρε κωθώνι εδώ και τρία σχεδόν χρόνια σε ξαφρίζουν συστηματικώς και κανονικώς οι ευυπόληπτοι συμπολίτες σου με τις κοστουμάρες τους και τις γραβάτες τους παρέα με τα πολιτικά μας μπουμπούκια.

Η Μαφία αγαπητέ μου πρώτα είναι Made in Greece και ύστερα πολύ ύστερα Αλβανική. Μόνο αν «κανονίσεις» την πρώτη θα έχεις ελπίδα και κάποτε θα δεις προκοπή!

Ανάρτηση από : http://www.tovima.gr/

Ευχαριστώ τον φίλο Σπύρο Τ.