Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

H τρόικα ΘΕΛΕΙ ΔΟΥΛΟΥΣ τους εργαζόμενους

Του Γιώργου Δελαστίκ

Απύθμενο είναι πραγματικά το μίσος που τρέφει η τρόικα που εκπροσωπεί τις δυνάμεις κατοχής της Ελλάδας εναντίον όλων των Ελλήνων αλλά πρωτίστως εναντίον των εργαζομένων και των απόμαχων της δουλειάς. Στο πλαίσιο της αποστολής της, που δεν είναι άλλη από το να οδηγήσει στη φτώχεια, την υποβάθμιση ή και την οικονομική εξαθλίωση όλους τους Έλληνες, η τρόικα θέλει πρωτίστως να καταργήσει κάθε εργασιακό δικαίωμα οποιουδήποτε δουλεύει στον ιδιωτικό ή στο δημόσιο τομέα. Στην Ελλάδα η τρόικα επιχειρεί να εξαλείψει πειραματικά όλες ανεξαιρέτως τις εργασιακές κατακτήσεις του 20ού αιώνα, ώστε στη συνέχεια το μοντέλο των εργαζομένων-δούλων να επεκταθεί σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Πρέπει να είναι πλέον ηλίθιος κάποιος Έλληνας για να πιστεύει ακόμη ότι στόχος της ΕΕ και του ΔΝΤ είναι να επιβάλουν «μεταρρυθμίσεις» στην Ελλάδα. Πάνω απ' όλα στόχος τους είναι να καταβαραθρώσουν τους μισθούς και τις συντάξεις, να εξανδραποδίσουν οικονομικά τους Έλληνες και φυσικά στη συνέχεια να λεηλατήσουν τη χώρα.

Το δυστύχημα είναι ότι στην επιχείρηση αυτή έχουν πειθήνιους και πρόθυμους συνεργάτες τους την άθλια κυβέρνηση Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη, οι οποίοι υλοποιούν χωρίς καμιά αναστολή όλες τις εντολές των επικυρίαρχων, παίζοντας παράλληλα κι ένα πολιτικό θέατρο δήθεν... εμβριθούς και υπεύθυνης αντίστασης.




«Τα δύο τρίτα από μειώσεις»

Είναι άκρως αποκαλυπτική για τη φύση της ασκούμενης από την τρόικα πολιτικής και των πραγματικών επιδιωκόμενων στόχων της η δήλωση στην Καθημερινή «κορυφαίου κυβερνητικού στελέχους», όπως το χαρακτηρίζει η κατεξοχήν μνημονιακή δεξιά εφημερίδα: «Η τρόικα είναι διατεθειμένη να δεχτεί δικά μας, λιγότερο σκληρά μέτρα, υπό την προϋπόθεση τα δύο τρίτα του συνολικού πακέτου [Σ.Σ.: των 11,5 δις ευρώ] να προέρχονται από μειώσεις σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα»!

Εδώ βρίσκεται όλη η ουσία: «Πάρτε ό,τι μέτρα θέλετε», λένε οι τροϊκανοί κατακτητές στην κυβέρνηση των ντόπιων συνεργατών τους, «αρκεί τα δύο τρίτα να προέρχονται από μειώσεις μισθών και συντάξεων»!

Σωστή, απολύτως σωστή είναι η εντολή τους. Μόνο με τη μείωση των μισθών και των συντάξεων θα φτωχύνουν οι Έλληνες και έτσι θα επιτευχθεί ο στόχος τους. Δεν θα επιτευχθεί με το χτύπημα της φοροδιαφυγής ή με την πάταξη της διαφθοράς και το νοικοκύρεμα της δημοσιονομικής κατάστασης.
Δεν μπορούν να ομολογήσουν ανοιχτά, όμως, ότι εδώ ήρθαν για να μας γυρίσουν σαράντα - πενήντα χρόνια πίσω σε ό,τι αφορά στο βιοτικό μας επίπεδο, οπότε αμολάνε και πέντε βλακείες για «μεταρρυθμίσεις» για να θολώνουν τα νερά.

Εργασιακός Καιάδας

Είναι αποκαλυπτικά τα ρεπορτάζ για το τι ζήτησαν να μάθουν και τι απαίτησαν να γίνει οι τροϊκανοί μόλις πάτησαν αυτή τη φορά το πόδι τους σε ελληνικό έδαφος.
Πρώτα πρώτα, ζήτησαν επικαιροποιημένα στοιχεία για την πορεία μείωσης των μισθών στην πορεία κατάργησης τους! Παράλληλα, παρά τη μείωση κατά 50% των αποζημιώσεων για τους εργαζόμενους σε περίπτωση απόλυσης τους που ψήφισε το 2010 ο «σοσιαλιστής» Γιωργάκης Παπανδρέου, να μειωθούν ακόμη περισσότερο οι αποζημιώσεις για να μπορούν οι εργοδότες να απολύουν όσους δουλεύουν γι' αυτούς χωρίς κανένα κόστος!

Και μόνο η αναφορά των μέτρων αυτών αρκεί για να αντιληφθεί ο καθένας ότι μιλάμε για πλήρη απάλειψη όλων των εργασιακών κατακτήσεων του περασμένου αιώνα και για επιστροφή στις εργασιακές σχέσεις του... 19ου αιώνα - και, μάλιστα, πριν από την ένοπλη διαδήλωση της Πρωτομαγιάς του 1896 στο Σικάγο των ΗΠΑ, η οποία οδήγησε στο πρώτο βήμα εργατικών δικαιωμάτων, την κατάκτηση του οκτάωρου.

«Δήμιος εργαζομένων» ο Σαμαράς

Εντελώς αδίστακτη και ανάλγητη κοινωνικά πρέπει να είναι μια κυβέρνηση για να εφαρμόσει μια τόσο ολέθρια πολιτική, χειρότερη κι από αυτή του αιμοσταγούς δικτάτορα Πινοτσέτ στη Χιλή. Όμως τόσο ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, όσο και οι άξιοι συνεργάτες του, Βαγγέλης Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης, απέδειξαν εμπράκτως ότι μπορούν να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, μάλιστα, αναδείχθηκε και σε... δήμιο των ομοϊδεατών του εργαζομένων της ΔΑΚΕ, της δεξιάς συνδικαλιστικής παράταξης. Διέγραψε αδίστακτα τον κορυφαίο συνδικαλιστή της ΔΑΚΕ και, μάλιστα, στον ιδιωτικό τομέα, τον Νίκο Κιουτσούκη. Τον αποκεφάλισε εν ψυχρώ, γιατί τόλμησε μαζί με άλλους δεξιούς συνδικαλιστές να διαμαρτυρηθεί έξω από τα γραφεία της ΝΔ κατά του αναπληρωτή υπουργού Πολιτισμού, Κώστα Τζαβάρα, ο οποίος δήλωσε θρασύτατα ότι η λύση είναι να απολυθούν 100.000 ως 150.000 δημόσιοι υπάλληλοι, κάτι που επιχείρησε να διαψεύσει ο δεξιός υπουργός εκ των υστέρων χωρίς να πείσει κανέναν.

Ο Αντώνης Σαμαράς μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ετοιμάζεται να καρατομήσει και τον επίσης δεξιό πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γ. Πατούλη, επειδή και αυτός αρνείται να εναρμονιστεί με τη γραμμή της τρόικας και της συγκυβέρνησης ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ κατά των γιατρών.
Είναι προφανές πλέον ότι κανένας συνδικαλιστής με στοιχειώδες ίχνος εργασιακής αξιοπρέπειας δεν είναι δυνατόν να έχει οποιαδήποτε φιλική σχέση συνεργασίας με την κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου - Κουβέλη. Μόνο απατεώνες του συνδικαλιστικού υποκόσμου μπορεί να παραμείνουν στο πλευρό της, σε μια σύγχρονη εκδοχή των δωσίλογων της ναζιστικής Κατοχής του 1941-1944.

«Σέρβις» στις ξένες τράπεζες

Εν τω μεταξύ, καθώς η πολιτική αγριότητα της κυβέρνησης Σαμαρά έχει ήδη υπερβεί την αθλιότητα της πολιτικής της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου και κοντεύει να την κάνει να ξεχαστεί, πέρασε σχεδόν απαρατήρητη μια σοβαρότατη αποκάλυψη του «σέρβις» που έκανε ο Γιωργάκης στις ξένες τράπεζες καταστρέφοντας την Ελλάδα μέσω του καθεστώτος Μνημονίου που την υπήγαγε.
Βάσει στοιχείων που κατέθεσε το υπουργείο Οικονομικών στη Βουλή, στις 31 Δεκεμβρίου του 2009 -ο Γ. Παπανδρέου κέρδισε τις εκλογές στις 4 Οκτωβρίου του 2009- οι ξένες τράπεζες κατείχαν ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου αξίας 141,5 δις ευρώ. Το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα ήταν σοβαρότατα εκτεθειμένο στην Ελλάδα, άρα εξαιρετικά ισχυρή η διαπραγματευτική θέση της Αθήνας.

Στις αρχές Μαΐου του 2010, όμως, ο Γ. Παπανδρέου έθεσε τη χώρα μας υπό καθεστώς Μνημονίου. Το αποτέλεσμα; Σε λίγους μήνες, στις 31 Δεκεμβρίου του 2010, οι ξένες τράπεζες είχαν ξεφορτωθεί σχεδόν... 100 δις (!) ελληνικών ομολόγων - είχαν ακόμη μόλις 45,9 δις ευρώ ελληνικά ομόλογα, τα οποία είχαν περιοριστεί σε 35 δις ευρώ στις 31 Δεκεμβρίου του 2011.
Ο Γιωργάκης, δηλαδή, γλίτωσε τις ξένες τράπεζες από απώλειες περίπου 100 δις ευρώ! Μέσω Μνημονίου οι τράπεζες πήραν τα λεφτά τους, τα 100 δις μετατράπηκαν σε «μη κουρεύσιμο» κρατικό χρέος και οι Σαμαράς - Βενιζέλος «κούρεψαν» και διέλυσαν την Ελλάδα!


Ανάρτηση από : http://www.epikaira.gr