Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Λυκουρέντζος: Οι δανειστές είναι φίλοι μας!

Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζου κατά τη διάρκεια συνεδρίου σχετικά με την τρόικα. Τι είπε για τους δανειστές μας αλλά και που απέδωσε την τραγική οικονομική θέση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα μας.

Ότι ο Ανδρέας Λυκουρέντζος αποκαλείται στους κύκλους της κυβέρνησης και του κόμματός του …μνημονιακός είναι μάλλον γνωστό. Το ότι όμως θεωρεί ότι και η τρόικα είναι φίλη μας, μάλλον δεν το γνωρίζαμε.
Ο κ.Λυκουρέντζος μιλώντας στο Συνέδριο Healthworld 2012 ευχαρίστησε τους «φίλους εταίρους δανειστές» ενώ υπογράμμισε πως διαφωνεί με εκείνους που κατηγορούν τους Ευρωπαίους εταίρους ως υπεύθυνους για την κατάσταση της χώρας, καθώς γι αυτή φταίμε εμείς και οι δυσχέρειες οφείλονται στις παθογένειες του παρελθόντος.
Ο υπουργός Υγείας ξεκαθάρισε πως «εμείς έχουμε την ευθύνη να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση» και συμπλήρωσε ότι «θα τηρήσουμε τις δεσμεύσεις. Τα μέλη της Κυβέρνησης θα εργαστούμε σκληρά».


Παράλληλα επανέλαβα πως στόχος είναι η παροχή ποιοτικών και αναβαθμιζόμενων υπηρεσιών υγείας, με κριτήριο την αξιοποίηση των δημοσιονομικών πόρων. «Είμαστε αποφασισμένοι να μην αφήσουμε το ΕΣΥ να καταρρεύσει», είπε ο κ. Λυκουρέντζος.
Μάλιστα, μίλησε για «προκλητή» ζήτηση σε υπηρεσίες υγείας και φαρμάκων, ενώ στηλίτευσε τη «λυσσαλέα» αντίδραση σε όσες μεταρρυθμίσεις επιχειρήθηκαν, των εμπλεκομένων στην υγεία φορέων, προμηθευτών, παρόχων.
 

Ανάρτηση από : http://www.ygeianet.gr/

Ευχαριστώ τον φίλο Γιώργο Σ.