Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017

Πάλι μας "έσωσαν";

Του mitsos175.

Αμάν μ’ αυτό το φως στο τέλος του τούνελ, ρε Τσακαλώτο, στραβωθήκαμε! Άσε το άλλο: Αν το φως στο τούνελ είναι ο προβολέας του τρένου που έρχεται κατά πάνω μας; Την πατήσαμε!

Πως είπε ο νυν ακαταλληλότερος; Στο τέλος νικάνε οι καλοί; Λάθος ο τόνος αγάπη μου. Όχι «καλοί», κάλοι. Κάλοι στο εγκέφαλο, αφού είναι γνωστό πως η βλακεία είναι αήττητη. Κι άπειρη, ατελείωτη. Σαν το αιώνιο Μνημόνιο, που τελειωμό δεν έχει και θα μας αποτελειώσει.

Τι συμφώνησαν λοιπόν; Να μας βασανίσουν ακόμα περισσότερο. Για να βγούμε στις αγορές το 2018. Ρε που το έχω ξανακούσει αυτό; Ότι με το Μνημόνιο θα βγούμε στις αγορές; Ο ΓΑΠ το είχε πει πρώτος. Θα βγαίναμε με αυτόν στις αγορές από τότε, αλλά χάλασε το ποδήλατο του. Κι έγινε η δική μας η ζωή ποδήλατο.

Τόσα χρόνια ακούω «θα βγούμε στις αγορές». Δηλαδή θα δανειζόμαστε από άλλους τοκογλύφους; Είναι καλή η συμφωνία. Άμα είσαι όρνεο των αγορών η καλύτερή σου: Πτώμα έτοιμο για φάγωμα, σιτεμένο. Άντε να δούμε τι συμφώνησαν ακριβώς να καταλάβουμε πόσο θα «ωφεληθούμε». Θα πονέσει λίγο, ίσως πολύ, αλλά είναι για το καλό τους.

1) Εκταμίευση δόσης άνω των προβλεπομένων, στο ποσό των 8,5 δισ. Ευρώ. Θα πάρουν παραπάνω γιούπι! Ποιοί; Οι ίδιοι οι τοκογλύφοι. Κι αφού θα δώσουν παραπάνω δόση, μάντεψε πως θα χρωστάει περισσότερα κι επομένως θα πληρώσει αυτό το «παραπάνω». Το πολύ παραπάνω με τους τόκους, τα πανωτόκια και τους τόκους, των τόκων… ω τόκοι!

2) Σαφείς δεσμεύσεις για το χρέος: Πράγματι ο γερμανός βρικόλακας δεσμεύτηκε: Κανένα κούρεμα! Να μεγαλώσει λίγο το «μαλλί», να γίνει μακρύ, να τα κάνει κοτσιδάκια. Είπε και κάτι άλλο: Τα μιλήσαμε, τα συμφωνήσαμε πριν από 3 βδομάδες, αλλά ο Τσίπρας ήθελε να κάνει το κομμάτι του. Γιατί να μην το κάνει; Σάμπως θα ξαναγίνει πρωθυπουργός; Ούτε βουλευτής. Στο μεταξύ αυτά που έλεγε πως τάχα αν δεν γίνει συμφωνία δεν θα ισχύσουν τα προαπαιτούμενα, ήταν χοντρό δούλεμα έτσι; Γιατί πρώτα συμφώνησε και μετά «διαπραγματεύτηκε». Λίγο ανάποδα, αλλά πρώτη φορά είναι που μας κοροϊδεύουν;

3) Πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% ως το 2022 και πάνω κάτω 2% έως το 2060. Ως το 2060 δηλαδή Μνημόνιο. Βέβαια και μετά αν τους αφήσουμε πάλι Μνημόνιο θα έχουμε. Ο Επίτιμός μπαμπάς του Κούλη «αποσύρθηκε», γιατί κατάλαβε, ότι το Μνημόνιο θα ξεπεράσει την ηλικία του κατά πολύ. Θα έχουμε Μνημόνιο μέχρι να παγώσει ο ήλιος. Τέλεια! Σε μερικά δισεκατομμύρια χρόνια καθαρίσαμε!

4) Ανάπτυξη της χώρας! Καλέ ανάπτυξη! Ανάπτυξη και ξερό ψωμί. Ούτε καν ξερό ψωμί, ούτε ψίχουλο, μόνο ανάπτυξη. Τι θα αναπτυχθεί στην Οικονομία; Καρκίνος! Το χρέος θα αναπτυχθεί κι άλλο, η φτώχεια θα μεγαλώσει ακόμα περισσότερο, η ανεργία, η πείνα κι η διαφθορά. Όλα τα καλά του νεοφιλελευθερισμού. Κι αυτά ήταν τα καλά! Τα κακά τα ξέρουμε, είμαστε καθημερινά βουτηγμένοι μέσα σ' αυτά. Ένας πόλεμος λείπει μόνο να συμπληρωθεί η φρίκη.

Πόλεμο βέβαια οικονομικό έχουμε. Φυσικά χάνουμε πανηγυρικά. Αλλά πώς να μην χάσεις, όταν οι αρχηγοί μας έχουν πουλήσει πριν καν αρχίσει μάχη; Πόσο μας πουλήσατε ρε κερατάδες; Να δούμε τι αξίζουμε. Φτηνά, αγάπη μου, φτηνά, μια καρέκλα…


Ανάρτηση από: http://tsak-giorgis.blogspot.gr