Κυριακή 25 Ιουνίου 2017

Τσίπρας: Οταν οι "γκάνγκστερ" έγιναν "αξιόπιστοι εταίροι"

Απόλυτα ικανοποιημένος για την κατάληξη που είχαν οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους «εταίρους», παρουσιάζεται ο Α. Τσίπρας σε συνέντευξη που έδωσε στην κυριακάτικη εφημερίδα «Νέα Σελίδα»,

«Επίσης, βρίσκει την ευκαιρία να επισημάνει τα "κέρδη" για την Ελλάδα σε αυτόν τον τελευταίο γύρο διαπραγματεύσεων: "Το σημαντικότερο όμως είναι ότι χάρη στη δική μας διαπραγματευτική στάση επιτεύχθηκε μια καλύτερη συμφωνία, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στα αντίμετρα, τη ρήτρα ανάπτυξης για την αποπληρωμή του χρέους, την ίδρυση Αναπτυξιακής Τράπεζας, τη σαφή δέσμευση για στήριξη της Ελλάδας για την έξοδό της στις αγορές…"», διαβάζουμε στο left.gr ότι δήλωσε στην συνέντευξη του ο πρωθυπουργός.

Μετά απ’ αυτό δεν αντισταθήκαμε στον πειρασμό και ανατρέξουμε στο αρχείο μας.

Ας σας φρεσκάρουμε λίγο την μνήμη σας να σας θυμίσουμε τι έλεγε για τους «εταίρους» ο Α. Τσίπρας στις 21/3/2013: «Κατά την άποψη μου δεν είναι ανίκανοι. Είναι γκάνγκστερ. Είναι κυνικοί και είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε μια πολιτική αποικιοποίησης του Ευρωπαϊκού Νότου».

Οσο για τι επιδίωκαν οι πιστωτές του ελληνικού κράτους στις διαπραγματεύσεις που έκαναν τότε με την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, ο σημερινός πρωθυπουργός ήταν ξεκάθαρος: «Στόχος τους δεν είναι τα δανεικά. Στόχος τους είναι τα αεροδρόμια, τα λιμάνια, η ενέργεια, οι τηλεπικοινωνίες, ο δημόσιος πλούτος, ότι υπόσχεται μεγάλο κέρδος. Στόχος του είναι η ίδια η χώρα». 29/11/2014.

Πολύ σωστά λοιπόν προεκλογικά έθετε το θέμα: «Το δίλημμα είναι ένα και καθαρό: Ή με την Αριστερά και τον αγώνα για την αξιοπρέπεια ή με τη Μέρκελ και τα μνημόνια. Ή με την Ελλάδα, ή με τη Βαυαρία. Ή με την ομαλότητα ή με την ανωμαλία. Αυτό είναι το δίλημμα των επερχόμενων εκλογών», 24/6/2015

Ε, την συνέχεια την γνωρίζεται 


Ανάρτηση από: http://tsak-giorgis.blogspot.gr