Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

Οι «Παραιτηθείτε» είναι πάλι εδώ

Του Χάρη Ζάβαλου

«Να τελειώνουμε με τον κομμουνιστικό ολοκληρωτισμό του Αλέκου Φλαμπουράρη»
Και εκεί που όλες οι ελπίδες χάθηκαν μέσα στη λαίλαπα των μνημονίων, που η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν θα υπέγραφε ποτέ, μια χαραμάδα άνοιξε και λάμψη ξεχύθηκε στη χώρα.
Στις 20 Ιουνίου του σωτήριου έτους 2017, σε λίγες μέρες δηλαδή, θα λάβει χώρα η επανάληψη της υπέρ επιτυχημένης φιέστας των «Παραιτηθείτε» που φιλοδοξεί να μαζέψει στο Σύνταγμα όποιον έχει απηυδήσει από τη μνημονιακή κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, αλλά όχι από τα μνημόνια.
Με σκληρή αντιπολιτευτική γραμμή του τύπου «πρέπει να τελειώνουμε με τον κομμουνιστικό ολοκληρωτισμό του Αλέκου Φλαμπουράρη», όσο η Θεοδώρα Τζάκρη προσπαθεί να κοινωνικοποιήσει τα μέσα παραγωγής μέσα από την ψήφιση τεσσάρων διαδοχικών μνημονίων, γραμμή που εμφανώς δεν δίνει περιθώρια στην ελληνική κυβέρνηση, οι διοργανωτές του «Παραιτηθείτε» μετρούν αντίστροφα πριν η βούληση χιλιάδων πολιτών ακουστεί μπροστά από την Βουλή.
Έχοντας εγείρει στον δημόσιο λόγο καυτά προβλήματα που καταστρέφουν τη χώρα στα χρόνια των ατελείωτων μνημονίων, όπως η έλλειψη πάθους στην ψήφιση των μνημονιακών μέτρων από τη μαρξιστική κυβέρνηση, ή οι ασιδέρωτες κουρτίνες του Μεγάρου Μαξίμου, η επερχόμενη συγκέντρωση έχει τραβήξει δικαίως όλα τα βλέμματα πάνω της.
Αδιάψευστος μάρτυρας της τεράστιας δυναμικής που συγκεντρώνει αργά αλλά σταθερά το εν λόγω κίνημα, είναι ο λυσσαλέος πόλεμος που δέχεται από το σκοτεινό κομμουνιστικό παρακράτος που έχει χτίσει αυτά τα δυο χρόνια η Όλγα Γεροβασίλη.
Και αν δικαίως αναρωτιέστε γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ να δώσει έστω και δυο ευρώ για να προπαγανδίσει μια βεγγέρα για τσάι και συμπάθεια, που στην πρώτη της εμφάνιση πέρυσι τέτοια εποχή μάζεψε 2.000 κόσμο το πολύ, που στρίμωξαν τα κοστούμια τους στη σκιά που δημιουργούσε η Βουλή, δίκαια θα υποθέσουμε ότι είστε όργανα της Ελληνικής Στάζι που διοικεί η Θεανώ Φωτίου.
Είναι πράγματι αστείο να βλέπεις πρώην, νυν και μελλοντικούς υποψήφιους του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας να αυτοπροσδιορίζονται ως ακομμάτιστοι και να προσπαθούν να συσπειρώσουν τη διάχυτη κοινωνική δυσαρέσκεια κάτω από τη σκεπή της προσπάθειας για διορισμό όταν η δήθεν απρόθυμη μνημονιακή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ πέσει και την θέση της πάρει η πρόθυμη μνημονιακή κυβέρνηση της Ν.Δ.
Αδαείς από διαδηλώσεις και συλλαλητήρια, παγιδευμένοι στον μικρόκοσμο του Facebook, όπου η πολιτική βούληση προσπαθεί να ερμηνευτεί μέσα από likes και shares αλλοπρόσαλλων βιωματικών post σε φούρνους και ταξί, που κατακρίνουν την κομμουνιστική λαίλαπα του ΣΥΡΙΖΑ που καταδυναστεύει όχι μόνο την Ελλάδα αλλά και ολόκληρη την Ευρώπη, πασχίζουν να αναδειχτούν σε ηγετικές μορφές ανυπακοής.
Τι και αν η ανυπακοή περιορίζεται σε πύρινες αναρτήσεις και τα μνημονιακά μέτρα καταπίνονται σαν στραγάλια; Σημασία έχει μόνο ποιος θα είναι ο διαχειριστής των μνημονίων και όχι τα ίδια τα μνημόνια, που μην ξεχνάμε… αν δεν υπήρχαν θα έπρεπε να τα εφεύρουμε.
Ανάρτηση από: https://www.e-dromos.gr