Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

Τ. Θεοδωρικάκος: Το παιδί της ΚΝΕ που είπε στη Ν.Δ το μέγα «ναι»!

Της Νατάσας Ρουγγέρη

Και ο Μητσοτάκης θέλει τον… κνίτη του! Πώς ο γνωστός προερχόμενος από το ΚΚΕ δημοσκόπος, αφού έκανε ένα δυνατό πέρασμα από το ΠΑΣΟΚ τον καιρό της παντοδυναμίας του, κατέληξε σύμβουλος στρατηγικής του προέδρου της ΝΔ.
Από την εποχή του μετανοημένου κομμουνιστή Δημητράτου, που ο Μεταξάς τον έκανε υπουργό Εργασίας, μέχρι τον στενό συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά, Χρύσανθο Λαζαρίδη, που προέρχεται από το ΚΚΕ Εσωτερικού, το κομμουνιστικό βιογραφικό ασκεί μια ιδιαίτερη γοητεία στη Δεξιά, ακόμη και στην ακροδεξιά παράταξη.
Από τον κανόνα δεν ξέφυγε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος ανέπτυξε από καιρό μια «ανάρμοστη σχέση» με τον πρώην σκληρό κομμουνιστή Τάκη Θεοδωρικάκο, για να φτάσει πρόσφατα να του εμπιστευτεί το κρίσιμο πόστο του υπεύθυνου για τον στρατηγικό και επικοινωνιακό σχεδίασμά της ΝΔ.
Το βάπτισμα του πυρός
Η πρώτη δημόσια εμφάνιση του Πειραιώτη Τάκη Θεοδωρικάκου στο πλευρό του Κυριάκου Μήτσοτάκη έγινε τη νύχτα της νίκης του δεύτερου στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ. Η εμφάνιση αυτή, μάλιστα, εξέπληξε όλους όσοι είχαν συνηθίσει οι επικοινωνιακοί σύμβουλοι των αρχηγών να είναι συνήθως άνθρωποι του παρασκηνίου.

Για πολλά χρόνια, ερευνούσε τις προθέσεις της κοινής γνώμης μέσα από τις δημοσκοπήσεις της εταιρείας του, GPO. Γεννημένος στο Κερατσίνι, απόφοιτος της Ιωνιδείου, υπήρξε στα νιάτα του δραστήριος κνίτης και διαδέχτηκε στη θέση του γραμματέα τον Γιώργο Γράψα, όταν ο τελευταίος και ένα μεγάλο μέρος της οργάνωσης αντιτάχθηκαν στην «ετερόκλητη συμμαχία» του τότε Συνασπισμού με τη ΝΔ του πατρός Μητσοτάκη και διαγράφηκαν από το κόμμα.
Ο Θεοδωρικάκος, για όλους όσοι γνωρίζουν τα παρασκήνια της εποχής, επιλέχτηκε από την ηγεσία του ΚΚΕ, ως πιστός στο κόμμα και στη γραμμή του, για να… βάλει τάξη στη νεολαία του. Αναδείχτηκε, μάλιστα, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής. Μετά τη διάσπαση του ΚΚΕ το 1991, αποχώρησε με τους λεγάμενους ανανεωτικούς και παρέμεινε για ένα διάστημα στον Συνασπισμό, για να μεταπηδήσει στη συνέχεια στο κραταιό τότε ΠΑΣΟΚ. Θήτευσε, μάλιστα, δίπλα στον κορυφαίο της επικοινωνίας Κώστα Λαλιώτη, όταν αυτός ήταν υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, ενώ προβιβάστηκε σε υπεύθυνο του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ επί Κώστα Σημίτη, όταν ο Κώστας Λαλιώτης έγινε γραμματέας του κόμματος.
Η μεταπήδησή του στη ΝΔ του Κυρ. Μητσοτάκη ξένισε πολλούς της συντηρητικής παράταξης, αλλά όχι και τους παλιούς συντρόφους του. «Ο Τάκης είναι ένα είδος… εμπορικού αντιπροσώπου» λέει ένας από αυτούς. «Λογικό είναι να μετακινείται προς τα εκεί που υπάρχει δυνατότατα για μεγαλύτερες πωλη,σεις και μεγαλύτερο τζίρο».
Ο ίδιος πάντως υποστηρίζει ότι ακριβώς επειδή κατάγεται από οικογένεια κομμουνιστών μαχητών του Δημοκρατικού Στρατού, τον συγκίνησε ιδιαίτερα η φράση του Κ. Μητσοτάκη στο συνέδριο της ΝΔ πως δεν τον ενδιαφέρει«από ποια πλευρά του Εμφυλίου ήταν οι γονείς μας».
Με αυτές τις ατάκες, που απηχούν και την επιρροή του πρώην κνίτη στις ομιλίες του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν απευθύνεται μόνο στα λαϊκά στρώματα που έχουν δυσανασχετήσει από τις πολιτικές της κυβέρνησης και τα μνημόνια, αλλά δίνει και την απάντησή του σε όσους -νεοδημοκράτες- δυσαρεστήθηκαν από την τοποθέτηση του Τάκη Θεοδωρικάκου στη σημερινή κομματική του θέση.

Ανάρτηση από: http://vathikokkino.gr