Σάββατο 3 Ιουνίου 2017

Μπλόκο του ΚΚΕ σε αυτοκινητοπομπή του ΝΑΤΟ

Η αυτοκινητοπομπή ακινητοποιήθηκε με οχήματα και «ανθρώπινες αλυσίδες» το μεσημέρι της Παρασκευής στο σημείο των διοδίων Πολυμύλου. Όπως διευκρίνισε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος, η κίνηση των υπολοίπων διερχόμενων οχημάτων διεξάγεται κανονικά. Παρών στην κινητοποίηση είναι και ο βουλευτής Σάκης Βαρδαλής.

Κυριάρχησαν συνθήματα όπως «Ούτε γη, ούτε νερό, στους φονιάδες των λαών», «NATO killers go home», «οι ιμπεριαλιστές την γη ξαναμοιράζουν, με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν». Ο Σ. Ζαριανόπουλος εξαπέλυσε επίθεση και κατά της ελληνικής κυβέρνησης και κάλεσε τον λαό να μπει μπροστά ώστε να σταματήσουν οι θυσίες αθώων πολιτών.

«Οι δυνάμεις του ΚΚΕ εδώ σήμερα στον Πολύμυλο μπλοκάρουν την δίοδο σε ΝΑΤΟϊκο στράτευμα σε στρατιωτική δύναμη του αλβανικού στρατού που πάει να συμμετάσχει μαζί με άλλων κρατών στη γνωστή άσκηση “Noble Jump“ που εξελίσσεται σε όλη τη βόρεια Ελλάδα αλλά και σε όλα τα Βαλκάνια με σκοπό την δοκιμασία των ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων πόσο γρήγορα και αποτελεσματικά μπορούν να φτάσουν σε πολεμική αντιπαράθεση στα σύνορα της ΕΕ με τη Ρωσία.

Είναι ό,τι αποφασίστηκε την προηγούμενη βδομάδα στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες που προσυπέγραψε και η ελληνική κυβέρνηση φαρδιά πλατιά, και που ουσιαστικά εμπλέκει τη χώρας μας και το λαό μας πέρα από τη φτώχεια των μνημονίων και στους πολεμικούς σχεδιασμούς.

Το ΚΚΕ λέει ούτε τα μνημόνια τους να πληρώσουμε ούτε την πολεμική εμπλοκή για συμφέροντα άλλων, για τα πετρέλαια, για τους αγωγούς αυτά για τα οποία θυσιάζονται κορμιά στη Συρία στην Ουκρανία ή οπουδήποτε αλλού. Καλούμε το λαό να έρθει εδώ να συμμετάσχει σε αυτή την εκδήλωση με την απόφασή μας να μην τους αφήσουμε να περάσουν, να γυρίσουν από 'κει που ήρθαν».


Ανάρτηση από: https://www.thepressproject.gr