Τρίτη 16 Μαΐου 2017

Το νέο ανώδυνο πυροτέχνημα των «δημοκρατικών δυνάμεων»

1. Οι ίδιοι σχεδόν άνθρωποι που, στην αρχή της σημερινής καταστροφής, πριν μερικά χρόνια, καλούσαν σε παλλαϊκή εκδήλωση στο ίδιο μέρος, επαναλαμβάνουν σήμερα την παράσταση, όταν η κυβέρνηση των σημερινών Τσολάκογλου προχωρά ακάθεκτη όχι μόνο στο 4ο μνημόνιο που ολοκληρώνει όλα τα προηγούμενα, αλλά και στο ξεπούλημα του κοινωνικού μας πλούτου ολοκληρώνοντας την φτωχοποίηση της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού.
2. Ο στόχος είναι ο ίδιος: να μαζευτούν μερικές χιλιάδες στο Σύνταγμα, ώστε την επόμενη να βγουν τα ελεγχόμενα κανάλια να πανηγυρίσουν την αποτυχία της παλλαϊκής διαδήλωσης, ενώ οι ίδιες «δημοκρατικές δυνάμεις» που οργάνωσαν αυτό το ανώδυνο πυροτέχνημα, το οποίο τελικά λειτουργεί σαν βαλβίδα ξεφουσκώματος της λαϊκής οργής, θα βγουν κατόπιν να οικτίρουν (άμεσα ή καλύτερα έμμεσα) το λαό που δεν ξεσηκώθηκε! Φυσικά οι πραγματικές εξεγέρσεις και πολύ περισσότερο οι επαναστάσεις δεν ξεκίνησαν ποτέ επειδή τις κάλεσαν κάποιοι (εξ αντικειμένου βολεμένοι) διανοούμενοι από τα γραφεία τους, αλλά γιατί κατέβηκαν αυθόρμητα στους δρόμους οι «ξεβράκωτοι» (οι sans culottes όπως τους έλεγαν στη Γαλλική Επανάσταση).

3. Σήμερα, οι εξεγερμένοι παντού, από τη Βρετανία μέχρι την Αμερική, τη Γαλλία, την Ιταλία κλπ είναι τα θύματα της Παγκοσμιοποίησης, για την οποία δεν λένε βέβαια κουβέντα οι «πνευματικοί μας άνθρωποι» και αντίθετα επαναλαμβάνουν τα γνωστά απραγματοποίητα ευχολόγια, αφού δε χτυπούν βέβαια το «μουλάρι», παρά μόνο το σαμάρι…Ακόμη περισσότερο, όταν όλον αυτόν τον καιρό, αντί ν’ αγωνιστούν, όπως κάνουμε εμείς του ΜΕΚΕΑ με τις φτωχικές μας δυνάμεις για ν’ αυτο-οργανωθεί ο λαός σε ένα παλλαϊκό Μέτωπο Εθνικής και Κοινωνικής Απελευθέρωσης που θα έδιωχνε τη χούντα των δοσίλογων και θα προχωρούσε στις ριζικές αλλαγές που επιβάλλει η σημερινή ριζική καταστροφή, αυτοί μιλούν για την ανάγκη «σχεδιασμού και υλοποίησης ενός ριζοσπαστικού προγράμματος παραγωγικής ανασυγκρότησης με διαγραφή του χρέους, έξοδο από την Ευρωζώνη, ρήξη με την Ε.Ε., μετάβαση στο εθνικό νόμισμα, τερματισμό της λιτότητας και κατοχύρωση δημοκρατικών, εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων.»
4. Και όλα αυτά χωρίς να μπαίνουν στο κόπο να εξηγήσουν πώς ακριβώς είναι δυνατή η παραγωγική ανασυγκρότηση με διαγραφή χρέους κ.λπ. μέσα στους θεσμούς της παγκοσμιοποίησης, (δηλαδή την ΕΕ, το ΔΝΤ, τον ΠΟΕ, το ΝΑΤΟ κλπ) και τις ανοικτές και απελευθερωμένες αγορές, όπου θριαμβεύουν οι πολυεθνικές.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ!
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΤΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΤΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ (MEKEA)
 ΓΙΑ ΤΟΝ ΞΕΣΗΚΩΜΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΥΠΑΙΤΙΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ: ΕΕ – ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ

ΜΕΚΕΑ – ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ – 16/5/2017