Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

Τσαβούσογλου πεντακάθαρα: Προτεκτοράτο

Του Λάζαρου Μαύρου

ΙΔΟΥ, λοιπόν, ξεκάθαρες. Απαστράπτουσας καθαρότητας πεντακάθαρες: Οι επί μακρόν αναζητούμενες στη θολούρα και μη ομολογούμενες - δειλίας ένεκεν - υπό των ημετέρων ηγετών, ΠτΔ & ΔηΣυ-ΑΚΕΛ, «πραγματικές προθέσεις της Τουρκίας στο Κυπριακό».

- ΙΔΟΥ λεπτομερώς το περιεχόμενο τής υπό των ιδίων ημετέρων εκλιπαρούμενης, αλλ’ ουδέποτε απαιτούμενης, «θετικής ρητορικής της Τουρκίας».

- ΙΔΟΥ κι η αυθεντική ουσία, ειδικότατα συγκεκριμένη, τού υπό των… πανεπιστημιακών των ημετέρων επινοηθέντος, γενικού κι ασαφέστατου, ορισμού τής «Ορθολογικά Σκεπτόμενης Τουρκίας»,

- ΟΠΩΣ η ίδια η Τουρκία - Κατακτητής, αυτοπροσώπως, γραπτώς και ιδιοχείρως, διά του υπουργού της των Εξωτερικών (του υπ.Εξ. του συνεχιζόμενου 43ο έτος Αττίλα) κ. Μεβλούτ Τσιαβούσογλου, έδωσε χθες στον «Φιλελεύθερο» (1η, 4η & 5η σελ.), γραπτώς απαντώντας στα γραπτά ερωτήματα της κ. Αντιγόνης Σολομωνίδου Δρουσιώτου:

ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ολόκληρη, προτεκτοράτο της την θέλει η Τουρκία. Και όλα τα θεμελιώδη συστατικά στοιχεία μετατροπής της σε προτεκτοράτο, ένα προς ένα, τα παρέθεσε πεντακάθαρα, «κουτσιά καθαρισμένα», στη συνέντευξή του ο υπ.Εξ. του συνεχιζόμενου Αττίλα:

- ΠΡΩΤΟ, η «λύση»: Ισότιμης Τουρκικής Συγκυριαρχίας επί της νέας κρατικής υπόστασης «ισότιμου συνεταιρισμού» με τους Τουρκοκυπρίους.

- ΔΕΥΤΕΡΟ, η Τουρκία θα παραμείνει και μετά τη «λύση», στο διηνεκές, «για πάντα μητέρα πατρίδα» των Τ/κ, «συνιδιοκτητών του νησιού», «ισότιμων εταίρων» του «νέου συνεταιρικού κράτους».

- ΤΡΙΤΟ, ο τουρκικός στρατός - ο Αττίλας - θα παραμείνει για πάντα στην Κύπρο για «να παρέχει την απαιτούμενη ασφάλεια ΓΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΝΗΣΙ από εξωτερικές απειλές».

- ΤΕΤΑΡΤΟ, όλα τα υπόλοιπα θέματα, να συνάδουν και να εκτελούν τα τρία προηγούμενα. Από τη «win-win»… ΑΟΖ μέχρι και τη λεπτομερή του διαταγή «η ε/κ πλευρά να διδάσκει τους μαθητές στα δημοτικά της σχολεία πώς να μοιράζονται το νησί με τους Τουρκοκύπριους εταίρους τους, αντί να κρατά ζωντανή τη μνήμη ενός άπιαστου πανελλήνιου ονείρου - της Ένωσης - η οποία υπήρξε η ρίζα όλων των κακών στην Κύπρο»…

ΙΣΩΣ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ πολλοί ότι: Μετά τη χθεσινή συνέντευξη Τσαβούσογλου στον «Φ», θα έχει σήμερα «πλούσιο υλικό» για να μελετήσει, στο Προεδρικό, το υπό την προεδρία του ΠτΔ κ. Αναστασιάδη Εθνικό Συμβούλιο. Ώστε, πρώτο, να ομολογηθούν και να εγκαταλειφθούν οι διαχρονικώς αποδεδειγμένες διαχρονικές ψευδαισθήσεις και, δεύτερο, να σχεδιάσουν μιαν αποτελεσματική αντι-τουρκική στρατηγική, αφού έμαθαν επί τέλους χθες, διά στόματος Τούρκου υπ.Εξ., όσα ηρνούντο να μάθουν έως τώρα από τον… Νιχάτ Ερίμ του 1956!!!

ΔΥΣΤΥΧΩΣ, όμως, είναι διαχρονικά εξίσου αποδεδειγμένο ότι: Ο κυπριακός Ελληνισμός δυστύχησε να εκλέγει ηγέτες, ανεπίδεκτους μαθήσεως. Απρόθυμους, ανίκανους κι ανάξιους οιασδήποτε εθνικής στρατηγικής, πέραν της κομματικής στρατηγικής ικανοποίησης της αρχομανίας τους και λαφυραγώγησης της Εξουσίας…

ΚΑΙ ΩΣ προς το Κυπριακό: Ανέκαθεν Ηττημένα Μυαλά. Που, με τα όμοιά τους Μυαλά των Φοβικών Συνδρόμων εν Αθήναις, δεν διανοούνται καν να συλλογιστούν ένα σχέδιο πώς θα μπορούσε να νικήσει, να εξουδετερώσει και ν’ ανατρέψει ο Ελληνισμός την ανέκαθεν επεκτατική σε βάρος του, αταλάντευτα σταθερή κι απαρέγκλιτα μεθοδευμένη, τουρκική στρατηγική…

ΕΡΩΤΗΣΗ
Μετά που ο κ. Τσαβούσογλου αξιοποίησε χθες στη φαρέτρα του στον «Φ» υπέρ της Τουρκίας και των συντριπτικά υπέρ της παραμονής του Αττίλα Τουρκοκυπρίων, ονομαστικά τον «δικό σας πρώην υπ.Εξ. κ. Ρολάνδη» και το «δοκίμιό» του, καθώς και τον «καλό του φίλο» όπως τον χαρακτήρισε, γενικό γραμματέα του ΑΚΕΛ κ. Άντρο Κυπριανού, να αναμένουμε, άραγε, σήμερα, αύριο ή μεθαύριο, κάποιες γραπτές δημόσιες απαντήσεις των κ.κ. Νίκου Ρολάνδη και Άντρου Κυπριανού για τα όσα είπε ο κ. Τσαβούσογλου;


Ανάρτηση από: http://www.sigmalive.com