Κυριακή 7 Μαΐου 2017

Αναζητούνται... e-ρουφιάνοι!

Η εκμετάλλευση της οικονομικής στενότητας σε όλο της το μεγαλείο

Καμπάνια αναφοράς παράνομου λογισμικού έχει εξαπολύσει η εταιρεία BSA facebook (σ.σ ακριβώς το ίδιο είχε κάνει και πέρυσι τέτοια εποχή).
Οποιος έχει παρεμφερή ενδιαφέροντα με υπολογιστές σίγουρα θα έχει πέσει πάνω στην στοχευμένη αυτή διαφήμιση από την εν λόγω εταιρεία. Μάλιστα, όπως μπορεί κανείς να ενημερωθεί από την ιστοσελίδα της, εκπροσωπούνται εταιρείες - κολοσσοί στον τομέα της πληροφορικής όπως η Apple, η Microsoft και η Adobe.

Τη διαφήμιση συνοδεύουν και χαρτονομίσματα για να γίνει έτσι πιο θελκτική η προτροπή προς τη... ρουφιανιά. Για να μην υπάρξει παρεξήγηση, εδώ δεν γίνεται λόγος για την κλοπή της δουλειάς κάποιων προγραμματιστών, αλλά για πιθανά διαφυγόντα κέρδη των συγκεκριμένων κολοσσών, που φυσικά δεν έκλεψαν ποτέ τους ούτε μία γραμμή κώδικα για να φτιάξουν τα προϊόντα τους...

Ωστόσο ένας «δαιμόνιος» Αμερικάνος μπήκε στον κόπο να διαβάσει τους όρους και τις προϋποθέσεις της εταιρείας που αφορούσαν κυρίως τον τρόπο πληρωμής των... υπηρεσιών.
Ένα προσεκτικό διάβασμα, λοιπόν, των όρων φανέρωσε ότι δεν είναι υποχρεωμένοι να σε πληρώσουν. Ακόμα κι αν μπουν στην διαδικασία, για λόγους προώθησης ή «έξωθεν καλής μαρτυρίας», να δώσουν κάποια λεφτά, αυτή η απόφαση μπορεί να ακυρωθεί χωρίς καμία αιτιολογία ή ενημέρωση.

Τέλος ίσως το πιο εξοργιστικό σημείο αφορά την - πολύ πιθανή - περίπτωση που κάποια από τις εταιρείες που έχει αναφερθεί για πειρατικό λογισμικό αποφασίσει να στραφεί ενάντια στην BSA. Γι' αυτή την περίπτωση επιβαρύνεται ο οποιοσδήποτε έκανε την αναφορά με τα δικαστικά έξοδα καθώς και την πιθανή αποζημίωση αν κερδίσει η αναφερόμενη εταιρεία.


Ανάρτηση από: https://www.e-dromos.gr