Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

Κάλεσμα Αλληλεγγύης/Τετάρτη 26 Απριλίου και ώρα 3.00 μ.μ. Πορεία από το Σύνταγμα προς την τουρκική πρεσβεία

Τα ξημερώματα σήμερα, 25 Απριλίου 2017, τουρκικά πολεμικά αεροπλάνα εξαπέλυσαν μεγάλη επίθεση στο Όρος Qrjouk (Krachuk), πλησίον της πόλης Dirk. Στόχος της επίθεσης αυτής εκ μέρους του τουρκικού κράτους και στρατού ήταν το Γενικό Επιτελείο της YPG με τα κέντρα επικοινωνιών, μέσων μαζικής ενημέρωσης και ραδιοφώνου, όπως επίσης και διάφορες υπηρεσίες των στρατιωτικών μας μονάδων. 

Αποτέλεσμα αυτής της επίθεσης ήταν ο θάνατος και ο τραυματισμός ενός, αγνώστου ακόμη, αριθμού μαχητών μας (οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον 18 νεκρούς) και μεγάλες υλικές καταστροφές.
Σχεδόν ταυτόχρονα, τουρκικά μαχητικά επιτέθηκαν εναντίον θέσεων Κούρδων Γιέζιντι στο Σινγκάλ, Ιρακινό Κουρδιστάν, επίθεση που επίσης οδήγησε σε θανάτους, επίσης έχασαν την ζωή τους 5 ΠΕΣΜΑΡΓΚΑ και δεκάδες τραυματίες με πολίτες μεταξύ των θυμάτων.

Η διπλή αυτή επίθεση κατέδειξε, για μία ακόμη φορά, το πραγματικό πρόσωπο του τουρκικού κράτους και τους πραγματικούς του στόχους. Η Τουρκία, ό,τι και αν ισχυρίζεται προς τα έξω, δεν έχει καμία πρόθεση να πολεμήσει τους τζιχαντιστές της ISIS και την τρομοκρατία. Στόχος της ήταν και παραμένει το κουρδικό κίνημα.

Καλούμε τη διεθνή κοινότητα να καταδικάσει άμεσα αυτές τις επιθέσεις και τη γενικότερη στάση της Τουρκίας στην περιοχή. Το τουρκικό κράτος οφείλει να λογοδοτήσει για τις πράξεις του. Οι ύπουλες πρακτικές του και η συνεχιζόμενη, με κάθε ευκαιρία, γενοκτονία εναντίον του λαού μας πρέπει να σταματήσουν.

Για το σκοπό αυτό, και προκειμένου να ακουστεί η φωνή του κουρδικού λαού, καλούμε σε πορεία από το Σύνταγμα προς την τουρκική πρεσβεία, αύριο, Τετάρτη 26 Απριλίου και ώρα 3.00 μ.μ.

Επιτροπή των κουρδικών πολιτικών κομμάτων στην Ελλάδα .

Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν.

Ελληνικός Κουρδικός Σύνδεσμος Φιλίας.

Επιτροπή Αλληλεγγύης στο Κουρδιστάν.

κουρδικό γραφείο ενημερώσεως

Ανάρτηση από: https://geromorias.blogspot.gr