Κυριακή 23 Απριλίου 2017

Aλληλεγγύη στους Παλαιστίνιους πολιτικούς κρατούμενους Samidoun...

Το «Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη Γασάν Καναφάνι» , ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα του «Δικτύου Aλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους πολιτικούς κρατούμενους Samidoun», θα συμμετάσχει στην εκδήλωση που θα γίνει στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών την Δευτέρα 24 Απριλίου στις 19:00. Εκτός από την φυσική μας παρουσία, δηλώνουμε πως είμαστε στην διάθεση των διοργανωτών για κάθε βοήθεια που μπορούν να χρειαστούν.
Παραθέτουμε αυτούσιο το κείμενο του καλέσματος του Samidoun
Το 2017 σηματοδοτεί την 100η επέτειο από την Διακήρυξη Balfour και την Βρετανική αποίκιση της Παλαιστίνης. Σηματοδοτεί την 70η επέτειο από την Νάκμπα και την 50η επέτειο από την κατάληψη των εναπομείναντα μερών της Παλαιστίνης -της Δυτικής Όχθης και της Λωρίδας της Γάζας - και τα Συριακά υψώματα του Γκολάν. Σήμερα υπάρχουν 7 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι πρόσφυγες στους οποίους στερείται το δικαίωμα επιστροφής στην πατρίδα τους και εκατομμύρια ακόμη Παλαιστίνιοι που ζουν σε καθεστώς κατοχής, απαρτχάιντ, ρατσισμού και εποικισμού, συμπεριλαμβανομένου και 7.000 Παλαιστινίων πολιτικών κρατουμένων - που μάχονται για ελευθερία και δικαιοσύνη.
Οι Παλαιστίνιοι πολιτικοί κρατούμενοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα του Παλαιστινιακού λαού για εθνική απελευθέρωση, αντιμετώπισης του ρατσισμού και της καταπίεσης κάθε μέρα μέσα στις Ισραηλινές φυλακές καθώς μάχονται όχι μόνο για την δική τους απελευθέρωση από τα σίδερα της φυλακής και τα αγκαθωτά συρματοπλέγματα, αλλά και για την ελευθερία της γης και του λαού της, Παλαιστίνης, από τον ποταμό έως την θάλασσα.
Συμμετέχετε μαζί μας στην συζήτηση για τον αγώνα των Παλαιστινίων πολιτικών κρατουμένων, του Παλαιστινιακού εθνικού απελευθερωτικού κινήματος σήμερα και διεθνή εφησυχασμό στην συνεχιζόμενη καταπίεση του Παλαιστινιακού λαού, με τα εκατομμύρια δολαρίων της αμερικάνικης βοήθεια στο Ισραήλ μέχρι και την φυλάκιση από την Γαλλία του Τζορτζ Ιμπραχήμ Αμπντάλα, Λιβανέζου αγωνιστή για την Παλαιστίνη. Εντωμεταξύ ο Παλαιστινιακός λαός - δίπλα, δίπλα με τους καταπιεσμένους λαούς όλου του κόσμου- συνεχίζει να αντιστέκεται. Παλεύουν ενάντια όχι μόνο στο Ισραηλινό κράτος και μεγάλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις που το υποστηρίζουν αλλά επίσης ενάντια στο "συντονισμό ασφαλείας" της Παλαιστινιακής Αρχής που συνεχίζει να φυλακίζει και να καταπιέζει την Παλαιστινιακή αντίσταση.
Στον πυρήνα του Παλαιστινιακού αγώνα είναι τα δικαιώματα των Παλαιστινίων προσφύγων για επιστροφή στις οικείες τους και τα εδάφη τους. Οι Παλαιστίνιοι όπως άλλοι λαοί, έχουν υποχρεωθεί σε μετανάστευση και αναζήτηση ασύλου σε όλο τον κόσμο εξαιτίας της επιθετικότητας, της κατάληψης, αποίκησης, βιαιότητας και του πολέμου. Σήμερα, οι Παλαιστίνιοι, οι Σύριο και άλλοι λαοί που βρίσκονται σε μετανάστευση συνεχίζουν αν αντιμετωπίζουν περαιτέρω βιαιότητα, εγκληματικότητα και ρατσισμό καθώς αναζητούν άσυλο από την καταστροφικότατα του ιμπεριαλισμού, τον αποικισμό και τον πόλεμο. Ο αγώνας ενάντια στον ρατσισμό είναι αναπόσπαστο μέρος του αγώνα για την απελευθέρωση.
Το συμβάν αυτό είναι μέρος του Παλαιστινιακού και διεθνούς μνημόσυνου για την 40η ημέρα από την δολοφονία του ηγέτη της νεολαίας και αγωνιστή, Μπασίλ αλ Αράζ, που πυροβολήθηκε από ένα χείμαρρο Ισραηλινών πυρών, ενώ εκείνος αντιστεκόταν έως την τελευταία του πνοή. Όλοι μαζί θα τιμήσουμε την μνήμη του Μπάσιλ και την δέσμευση του στην Παλαιστινιακή ελευθερία και επανάσταση, με τις διεκδικήσεις μας για απελευθέρωση και επιστροφή μας, σε μία απελευθερωμένη Παλαιστίνη και την νίκη του εκατονταετούς αγώνα μας.
Ομιλητές:
Χάλαντ Μπαράκατ
Παλαιστίνιος, αριστερός συγγραφέας και διεθνής συντονιστής της καμπάνιας "Free Ahmad Sa'adat
Σαρλότ Κειτς
Διεθνής συντονίστρια, " Samidoun Palestinian Prisoner Solidarity Network
Ταρέκ Κισάουι
Οργάνωση Παλαιστινιακής νεολαίας Ελλάδας
Γιάννης Ραχιώτης
δικηγόρος

Ανάρτηση από: http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr