Τρίτη 18 Απριλίου 2017

«Πόρτα» επιτέλους στον ισλαμοφασίστα Ερντογάν

Του Σωτήρη Κύρμπα

Φαίνεται ότι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην γειτονική Τουρκία, σύμφωνα με το οποίο το 51% με 52% του τουρκικού λαού ψήφισε υπέρ των υπερεξουσιών του νεο-Σουλτάνου (και ισλαμοφασίστα, μη ξεχνιόμαστε) Ερντογάν “στεναχώρησε” πολύ περισσότερο τις ψοφοδεείς κυβερνήσεις της Ελλάδας και της Κύπρου, που βλέπουν πλέον ότι η ενδοτικότητα απέναντι στις ορέξεις του νεοοθωμανού δικτάτορα αρχίζει και τρίζει.
Αρχικά ένα μικρό σχόλιο για το αποτέλεσμα: Το γεγονός ότι το 51% με 52% του τουρκικού λαού ψήφισε υπέρ των υπερεξουσιών του νεο-δικτάτορα Ερντογάν δείχνει με τι γείτονα λαό έχουμε να κάνουμε. Και δυστυχώς εμείς οι Έλληνες θα είμαστε που θα «πληρώσουμε» το… μάρμαρο στο Αιγαίο, στην Θράκη και στην Κύπρο. Οι Γερμανοί, οι Γάλλοι ή οι… Ολλανδοί έχουν την πολυτέλεια να μην συνορεύουν με την νέο-οθωμανική Τουρκία.
Με μια δεύτερη ανάγνωση του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος στην Τουρκία θα μπορούσαν αντληθούν και κάποια θετικά συμπεράσματα:
Πρώτον ότι ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ στην Ευρωπαϊκή Ένωση να αντιληφθούν και να υπερισχύσουν οι φωνές που λένε ότι η Τουρκία δεν έχει ΚΑΜΙΑ σχέση με το ευρωπαϊκό κεκτημένο να της κλείσουν ερμητικά πλέον τον πόρτα. Στο κάτω-κάτω Ε.Ε. δεν είναι μόνο Μέρκελ και Σόιμπλε. Αναρωτιέμαι, για παράδειγμα, τι στάση θα κρατήσουν οι κυβερνήσεις της Ολλανδίας ή της Γαλλίας τις οποίες χώρες στην προεκλογική ου εκστρατεία ο Ερντογάν χαρακτήριζε “φασιστικές”;
Όσον αφορά την δικιά μας… χαζοχαρούμενη ελληνική κυβέρνηση (και δεν αναφέρομαι μόνο στην σημερινή), να επισημάνω ότι έχει αναφαίρετο δικαίωμα βέτο στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, που αποδεδειγμένα πλέον εξελίσσεται σε δικτατορικό καθεστώς.
Αλλά και η κυπριακή κυβέρνηση “στεναχωρήθηκε” – και μάλιστα πολύ – από το αποτέλεσμα. Στην ουσία πρόκειται για την οριστική ταφόπλακα των συνομιλιών για την περίφημη “επίλυση” του Κυπριακού με… εγγυήτρια δύναμη την Τουρκία!
Η αντίδραση του Κύπριου κυβερνητικού εκπροσώπου, Νίκου Χριστοδουλίδη, πέραν των ευχολογίων ότι θα πρέπει να επικρατήσει ομαλότητα στην Τουρκία, ήταν ότι υπάρχει “ένα επίπεδο ανησυχίας, αφού σε κάθε περίπτωση η Τουρκία από αύριο θα είναι μια διαφορετική χώρα”. Τουλάχιστον σε επίπεδο δηλώσεων το αντιλήφθηκε…
Όσον αφορά την ελληνική κυβέρνηση, ουδέν νεώτερο! Σιγά μην χαλάσει τις πασχαλινές διακοπές στο… Ιόνιο ο Τσίπρας και το επιτελείο του.
Ανάρτηση από: http://ardin-rixi.gr