Σάββατο 22 Απριλίου 2017

Οι χήρες, οι φραπέδες και οι βρωμιάρηδες

Του Προκόπη Μπίχτα

Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ συνεχίζει τις αδιάντροπες επιθέσεις της στον ελληνικό λαό, όχι μόνο σε οικονομικό επίπεδο επεκτείνοντας και εντείνοντας κάθε μέρα τον αργό του θάνατο, αλλά προσπαθώντας, ταυτόχρονα, να επιτείνει την αδυναμία του και να τσακίσει ό,τι έχει απομείνει από το ηθικό του. Η τελευταία λεκτική επίθεση του βουλευτή Καμμένου για τους νέους που «πίνουν φραπέδες» και του τηλεπερσόνου Βερύκιου για τις «χήρες», δεν είναι τυχαία γεγονότα, αλλά είναι μέρος της ενορχηστρωμένης, διαρκούς επίθεσης της νεοφιλελεύθερης συμμορίας που κυβερνά και του εσμού των βρωμιαρέων  που την στηρίζει.
Οι  πολιτικές των διεθνών τοκογλύφων αναδείχθηκαν σε κυρίαρχες από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και από την σημερινή και έχουν νικήσει, προς το παρόν. Αφού όλα τα κόμματα της μνημονιακής βουλής, τότε και τώρα, χτύπησαν με μοναδική μανία και μίσος τις μεγάλες, πολιτικές συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις του 2011, του 2012 και του 2014, η έχθρα τους προς τον ελληνικό λαό κορυφώθηκε με την αλλοίωση του νοήματος του δημοψηφίσματος του Ιουλίου 2015. Σε εκείνο το δημοψήφισμα, ο ελληνικός λαός αντιστάθηκε στους εκβιασμούς, την οργανωμένη προβοκάτσια και την πρωτοφανή τρομοκρατία που ασκήθηκαν, εξέφρασε την θέλησή του και τρόμαξε τους προδότες.
Τότε, όταν η αλλοίωση του νοήματος του δημοψηφίσματος έγινε φανερή και, η αγανάκτηση και η οργή του κόσμου ήσαν διάχυτες, δεν βρέθηκε κάποια αυτοονομαζόμενη “επαναστατική πρωτοπορεία” ούτε κάποιοι δήθεν διεθνιστές να ρίξουν το σύνθημα της μάχης, δεν οργάνωσαν απεργίες, συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις, αλλά απλώς κάθισαν στα αυγά τους. Ίσως κάποιοι να φοβήθηκαν μήπως “ωφεληθούν τμήματα του κεφαλαίου” και άλλοι μήπως ωφεληθούν ο εθνικισμός, ο φασισμός και ο ρατσισμός!!

Αυτή η προδοτική στάση όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων απετέλεσε το τελικό, μεγάλο χτύπημα στο ηθικό του ελληνικού λαού. Η ντόπια πολιτική ελίτ των νενέκων του εμφύτευσε την πεποίθηση ότι “δεν γίνεται τίποτα” και ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση. Η αδυναμία ή τα τραγικά σφάλματα της “αντίθετης άποψης” συνετέλεσαν σ' αυτό.

Αυτοί που κυβερνούν σήμερα κι αυτοί που τους στηρίζουν με την απραξία τους, δεν ξέχασαν τον φόβο τους. Εκδικούνται τον ελληνικό λαό και ξέρουν ότι ο μόνος τρόπος για να συνεχίσουν να υπάρχουν είναι να σπέρνουν διαρκώς τον τρόμο δείχνοντας ότι είναι ικανοί και για χειρότερα. Αυτό το κάνουν και σε μαζικό επίπεδο με την οικονομική τους πολιτική και σε ατομικό επίπεδο σέρνοντας στα δικαστήρια ακόμα και τους ανθρώπους που προσπαθούν να επιβιώσουν πουλώντας κάστανα και μαϊντανό, κόβοντας το ρεύμα σε αρρώστους κι ετοιμοθάνατους, αρπάζοντας τα σπίτια τους, στήνοντας δίκες σε όποιους διαφωνούν έμπρακτα και βρίζοντας.
Το μήνυμα είναι σαφές: «είσαστε ένα τίποτα, είσαστε αδύναμοι και αβοήθητοι, δεν σας υποστηρίζει κανένας. Εμείς είμαστε τα αφεντικά και σας κάνουμε ό,τι θέλουμε. Δεν έχετε καμιά ελπίδα». Είναι η πρακτική του φεουδάρχη που ακρωτηριάζει τον δουλοπάροικο, τον σκοτώνει και βεβηλώνει το πτώμα του δημόσια, για να δείξει ότι δεν υπάρχει άλλη μοίρα για τους εχθρούς του. Τέτοιοι είναι οι σημερινοί κυβερνήτες της Ελλάδας και τέτοιοι είναι οι συνεργοί τους.


Οι καθημερινές, υβριστικές δηλώσεις τιποτένιων προσώπων είναι το καθημερινό ξεδίπλωμα της μνημονιακής προπαγάνδας.
Η πολιτική των μνημονίων πρέπει να ανατραπεί και θα ανατραπεί, όσο κι αν την υπερασπίζουν οι εχθροί και οι «φίλοι» του λαού.


Ανάρτηση από:  http://www.dromosanoixtos.gr